Ταϊβάν: Πρόστιμο σε εταιρία που κατασκευάζει μπαλάκια του γκολφ μετά τη φονική πυρκαγιά

Είχε υπερβεί τριάντα φορές το νόμιμο όριο αποθήκευσης επικίνδυνων υλικών στο εργοστάσιο της.
via Associated Press

Οι αρχές της Ταϊβάν επέβαλαν πρόστιμο 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ταϊβάν (70.500 ευρώ) σε μία εταιρεία που κατασκευάζει μπαλάκια του γκολφ και την προειδοποίησαν για ποινικές διώξεις μετά από τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι την Παρασκευή.

Η δήμαρχος της κομητείας Pingtung δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η Launch Technologies Co. διατηρούσε 3.000 τόνους οργανικών υπεροξειδίων στο εργοστάσιο της, πολύ περισσότερους από τους 100 τόνους επικίνδυνων υλικών που επιτρέπονται βάσει νόμου, μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν.

Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για δημόσιο κίνδυνο και ανθρωποκτονία από αμέλεια, δήλωσε η δήμαρχος Τσου Τσουν-μι.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά την Παρασκευή, αλλά δύο εκρήξεις στο ήδη φλεγόμενο κτίριο παγίδευσαν πυροσβέστες και εργαζόμενους κάτω από τα συντρίμμια. Τέσσερις πυροσβέστες ήταν μεταξύ των εννέα νεκρών. Περισσότεροι από 100 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και ένα ακόμα άτομο αγνοείται.

Τα οργανικά υπεροξείδια, τα οποία είναι εξαιρετικά εύφλεκτα, χρησιμοποιούνται σε διάφορα προϊόντα από καουτσούκ, συμπεριλαμβανομένων των πυρήνων στα μπαλάκια του γκολφ. Η Launch Technologies είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές μπαλών γκολφ στον κόσμο, παράγοντας το 20% της παγκόσμιας παραγωγής.

Η νομοθεσία της Ταϊβάν απαιτεί τα οργανικά υπεροξείδια να αποθηκεύονται σε ξεχωριστό κτίριο αποθήκης, αλλά η Launch Technologies διατηρούσε το υλικό στον πρώτο όροφο του κτιρίου του εργοστασίου, δήλωσε η Τσου.

Δημοφιλή