Ταϊβάν: Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες από φωτιά σε εργοστάσιο

Τρεις εργαζόμενοι σκοτώθηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη, οι άλλοι τρεις που έχασαν τη ζωή τους είναι πυροσβέστες. Υπάρχουν και τέσσερις αγνοούμενοι ενώ η φωτιά μαινόταν όλη τη νύχτα.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζει μπαλάκια του γκολφ, στην Ταϊβάν, οι τρεις από αυτούς είναι εργάτες και σκοτώθηκαν κατά την εκδήλωση έκρηξης και οι άλλοι τρεις είναι πυροσβέστες.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και μαινόταν όλη τη νύχτα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εργάτες, τραυματίστηκαν.

Οι τρεις από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες.

Αγνοείται ακόμη η τύχη ενός πυροσβέστη και άλλων τριών ανθρώπων.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν πήγε σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Πινγκτούνγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι το υπεροξείδιο που ήταν αποθηκευμένο στο εργοστάσιο ενδέχεται να προκάλεσε την πρώτη μεγάλη έκρηξη, ενώ ακολούθησαν πολλές μικρότερες. Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο εργοστάσιο λόγω των εκρήξεων, από τις οποίες κατέρρευσε ένα μέρος της στέγης.

Πηγές: AFP, AΠΕ ΜΠΕ

Δημοφιλή