Ταϊβάν: 40.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω του τυφώνα Χαϊκούι

Πάνω από 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους.
CTI via Reuters

Μετά την επέλαση του τυφώνα Χαϊκούι στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 40.000 νοικοκυριά, ενώ πόλεις και κομητείες στις περιοχές που επλήγησαν αποφάσισαν να κλείσουν σχολεία και ακύρωσαν πτήσεις.

Ο τυφώνας Χαϊκούι έφθασε πάνω από τη γη σε ορεινή, αραιοκατοικημένη περιοχή στη νοτιοανατολική Ταϊβάν χθες, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα. Πρόκειται για τον πρώτο τυφώνα που έπληξε απευθείας το νησί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έπειτα κινήθηκε κατά μήκος του νότιου τμήματος της χώρας.

INSTAGRAM@CHEEKIEMONKIES via Reuters

Tο ακραίο φαινόμενο προκάλεσε βλάβες στο δίκτυο, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση αρχικά σε 160.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού Taipower, αλλά αργά το βράδυ το ρεύμα είχε επανέλθει στα περισσότερα και απέμεναν λιγότερα από 50.000.

Οι αρχές σε κομητείες και πόλεις στη νότια, στην ανατολική και την κεντρική Ταϊβάν αποφάσισαν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά σήμερα και η ημέρα να κηρυχθεί αργία.

Οι αρχές έκαναν λόγο για 40 τραυματισμούς εξαιτίας του τυφώνα, πάντως όχι θανάτους.

via Associated Press

Σύμφωνα με την κυβέρνηση στην Ταϊπέι, πάνω από 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τα σπίτια τους, κυρίως στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού –πάνω από 200– ακυρώθηκαν, όπως και δρομολόγια πορθμείων. Ακυρώθηκαν επίσης 15 διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ταϊβάν.

Σήμερα το πρωί ο Χαϊκούι είχε φθάσει στο στενό της Ταϊβάν με κατεύθυνση προς την Κίνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου. Θα συνεχίζει να προκαλεί βροχοπτώσεις στην Ταϊβάν ως τα μέσα της εβδομάδας.

Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιητικά δελτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του Χαϊκούι στις παραθαλάσσιες επαρχίες Φουτζιάν και Γκουανγκντόνγκ.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή