Ταξίδι στην άκρη του διαστήματος με αερόστατο «μόνο» με 125.000 δολάρια το άτομο

Διάρκειας 6 ωρών και 39 λεπτών.

Αν θέλουμε να εξαλείψουμε εντελώς την πιθνότητα να νοσήσουμε από κορονοϊό ή όποιον άλλο ιο που μεταδίδεται με τον αέρα, τότε ο δρόμος για την άκρη του διαστήματος ίσως να μην είναι και τόσο κακή ιδέα.

Μια εταιρεία στην Φλόριντα σχεδιάζει να ταξιδέψει όσους ενδιαφέρονται και βέβαια η τσέπη τους «αντέχει» στην άκρη του διαστήματος με την πιο σύγχρονη τεχνολογικά έκδοση αερόστατου, που εκτός από τον κυβερνήτη θα μπορούν να επιβιβαστούν έως και οκτώ άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Space Perspective ξεκίνησε τις κρατήσεις για το διάστημα με το Spaceship Neptune (Διαστημόπλοιο Ποσειδώνας) για πτήσεις στις αρχές του 2024, με τα εισιτήρια να διατίθενται στα 125.000 δολάρια ανά άτομο (104.000 ευρώ).

Για την πρώτη χρονιά, η προκαταβολή που απαιτείται για την αγορά θέσης είναι μεγαλύτερη από εκείνη για τις μεταγενέστερες πτήσεις, ενώ σε περίπτωση ακύρωσης, τα χρήματα επιστρέφονται.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε στις 18 Ιουνίου από το Space Coast Spaceport στο Τίτουσβιλ της Φλόριντα. Είχε διάρκεια έξι ωρών και 39 λεπτών και δεν περιελάμβανε πλήρωμα, με τις κάμερες να καταγράφουν μια εκπληκτική εικόνα της Γης κατά την ανατολή.

«Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε άρδην τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διάστημα - πρώτο για λόγους ερευνητικούς προκειμένου να βοηθήσουν την ζωή στη Γη και δεύτερον για να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και ερχόμαστε σε επαφή με τον πλανήτη μας» είχε δηλώσει το 2020 ο ιδρυτής και εκ των διευθύνων σύμβουλων του Space Perspective, Τζέιν Πόντερ.

Αν και οι πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από την Φλόριντα εντούτοις, η Space Perspective, σχεδιάζει τα ταξίδια να πραγματοποιούνται και από άλλες πόλεις ανά την υφήλιο. Τα εξάωρα ταξίδια θα περιλαμβάνουν την απογείωση διάρκειας δύο ωρών πάνω από το 99% της ατμόσφαιρας της Γης στα 100.000 πόδια. Στη συνέχεια, θα υπάρχουν άλλες δύο ώρες για να απολαύσουν οι επιβάτες τη θέα 360 μοιρών από την καμπίνα, προτού το διαστημόπλοιο ξεκινήσει την επιστροφή στην Γη, διάρκεια επίσης δύο ωρών, πριν την προσυδάτωση. Το ταξίδι μέχρι την ακτή θα ολοκληρώνεται με πλοίο.

Η κάψουλα έχει διάμετρο πέντε μέτρων, ενώ το μπαλόνι πολυαιθυλενίου 100 μέτρα όταν είναι πλήρως φουσκωμένο, περίπου το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι η επιβίβαση στο Spaceship Neptune, θα είναι αντίστοιχη ενός αεροπλάνου, θα υπάρχει μπαρ, πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ η τουαλέτα που βρίσκεται στην μέση του διαστημόπλοιου χαρακτηρίζεται από αυτήν με την καλύτερη θέα στο διάστημα.

Τέλος, η Space Perspective σχεδιάζει την οργάνωση εκδηλώσεων και γάμων κατά την διάρκεια των πτήσεων.

Πηγή: CNN.com

Δημοφιλή