ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/08/2020 18:40 EEST | Updated 13/08/2020 21:57 EEST

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για την τουρκική προκλητικότητα - Επινοινωνία και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ

ASSOCIATED PRESS

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγελα Μέρκελ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα, και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας.

Επινοινωνία και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ 

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μισέλ για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ