Τηλεοπτικές άδειες: Πότε ξεκινάει το Ειδικό Δικαστήριο για Νίκο Παππά και Χρήστο Καλογρίτσα

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί. Τι ισχυρίζεται ο Χρήστος Καλογρίτσας.
.
.
Eurokinissi

Στις 18 Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Στο πλευρό του στο εδώλιο θα καθίσει και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, που σύμφωνα με όσα ο κατήγγειλε, είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Ο εργολάβος τόσο στη Βουλή όσο και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια έπειτα από προτροπή του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο επιχειρηματικό κολοσσό CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή