Ειδικό δικαστήριο: “Οχι” στο αίτημα Τουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου για τηλεοπτική κάλυψη

Πρόεδρος και εισαγγελέας τάχθηκαν υπέρ. “Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον”, σχολίασε η πρόεδρος.
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Απορρίφθηκε το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Ελένης Τουλουπακη κατά πλειοψηφία 8 – 5 από το Ειδικό Δικαστήριο. Ανάμεσα στους πέντε δικαστές που μειοψήφισαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.

«Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο» σημείωσε η κα. Ηλιοπούλου, ενώ νωρίτερα υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης είχε ταχθεί η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή. «Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε».

Β. Χειρδάρης: Απαιτείται ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας

Το αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης είχε υποβάλλει νωρίτερα η πλευρά της κατηγορούμενης εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο, ενώπιον του οποίου βρίσκεται κατηγορούμενη. «Αν συναινεί ο εισαγγελέας και οι διάδικοι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το νόμο. Γιατί να θελουμε ζωντανή μετάδοση; Δεν αρκούν οι δημοσιογράφοι του εντύπου τύπου ή των καναλιών; Όμως απαιτείται το ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας γιατί τώρα καλύπτεται ένα μέρος της διαδικασίας» σημείωσε ο Βασίλης Χειρδάρης, συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη.

Δ. Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Με εμφανίζουν ως κακούργο, Ρασπούτιν

Μιλώντας στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δώσει έναν προσωπικό τόνο στο κατηγορητήριο που τον βαρύνει. «Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο, τι Ρασπούτιν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος που υποβλήθηκε για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή