Ειδικό Δικαστήριο: Μεθοδεύσεις των κατασκευαστών των "πλυντηρίων" της Novartis καταγγέλλει η Τουλουπάκη

Τι είπε ο συνήγορός της Γ. Μαντζουράνης μετά την απόρριψη του αιτήματος νομιμότητας της σύνθεσης.
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο Ειδικό Δικαστήριο, με την υπεράσπιση της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη να εμπλέκει την υπόθεση Novartis παρά το γεγονός ότι η παραπομπή της δεν αφορά αυτήν.

Σαφείς αιχμές σχετικά με μεθοδεύσεις για την εμπλοκή με την υπόθεση Novartis έσπευσε να αφήσει ο συνήγορός της Γ. Μαντζουράνης στο πλαίσιο της δεύτερης συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου μετά τη διακοπή της περασμένης Δευτέρας λόγω των ενστάσεων από τους βασικούς κατηγορούμενους, στο οποίο έχουν παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα προσκομιδής εγγράφων της πλευράς Τουλουπάκη

Στην απόρριψη του αιτήματος προσκομιδής εγγράφων, που είχε υποβάλλει η πλευρά της Ελένης Τουλουπάκη, έλλειψη εννόμου συμφέροντος αφού δε συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα, προχώρησε το Ειδικό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Όλγας Σμυρλή είχε προτείνει να κριθεί αναρμόδιο να κρίνει τη νομιμότητα της κλήρωσης με τα οποία κληρώθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέλη που συγκροτούν το Ειδικό Δικαστήριο.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η υπεράσπιση της Ελένης Τουλουπάκη είχε θέσει ζήτημα νομιμότητας της σύνθεσης του Ειδικού Δικαστηρίου και ζητούσε να προσκομιστούν οι αναρρωτικές άδειες που πήρε τον μήνα Ιούλιο δικαστής, αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι η Βουλή έχει την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας της κλήρωσης και το ζήτημα αυτό είναι κάτι που εκφεύγει από τον έλεγχο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μεθοδεύσεις των κατασκευαστών των ”πλυντηρίων” της Novartis καταγγέλλει η πλευρά Τουλουπάκη

Βέβαια, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Γιάννης Μαντζουράνης, ξεκαθάρισε ότι «η κυρία Τουλουπάκη δεν θα υποβάλει ένσταση σχετικής ακυρότητας της διαδικασίας. Δε θέτουμε θέμα καλής ή κακής σύστασης δικαστηρίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι αποδεδειγμένες οι μεθοδεύσεις που ακολούθησαν οι κατασκευαστές των πλυντηρίων της Novartis για να καλυφθεί ο αριθμός δέκα των δικαστών και να συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο. Μας έδωσε ωστόσο εντολή η κυρία Τουλουπάκη, να μην υποβληθεί καμία ένσταση ακυρότητας και θα εφαρμόσουμε την εντολή της. Η κυρία Τουλουπάκη επιδιώκει να αθωωθεί επί της ουσίας για να αποδειχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας».

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή