Τερματοφύλακας ίσως πέτυχε το γκολ από μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία (Βίντεο)

Απίθανο τέρμα που μπορεί να αποδειχτεί ιστορικό.
TNTSportsCL/Twitter

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας Λεάντρο Ρεκένα σημείωσε ένα απίθανο γκολ στη νίκη της ομάδας του, Κομπρεσάλ, με 3-1 επί της Κόλο-Κόλο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Χιλής.

Με την ομάδα του να προηγείται ήδη με 2-0 στο 77ο λεπτό, ο Ρεκένα εκτέλεσε αυτό που αρχικά έμοιαζε με ένα ακίνδυνο ελεύθερο χτύπημα μετά από άουτ. Ωστόσο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μπράιαν Κορτές, αρκετά εκτός εστίας, η μπάλα αναπήδησε πάνω από το κεφάλι του και πήρε τροχιά προς την εστία. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κορτές σκόνταψε καθώς προσπαθούσε μάταια να διώξει τη μπάλα καθώς αυτή διέσχιζε τη γραμμή.

Σύμφωνα με το TNT Sports Chile, το γκολ σημειώθηκε από απόσταση 101 μέτρων, το οποίο, εάν επικυρωθεί από το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, θα σπάσει το ρεκόρ για το γκολ από τη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία.

Το τρέχον ρεκόρ είναι 96,01 μέτρα και σημειώθηκε από τον Τομ Κινγκ το 2021 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μεταξύ της Νιούπορτ Κάουντι και της Τσέλτεναμ Τάουν για την τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας (League Two).

«Ρώτησα τον Χουάν Σίλβα, τον μάνατζερ του συλλόγου, αν θα γινόταν όντως το αίτημα για το ρεκόρ και μου είπε ″προφανώς ναι]″, είπε ο Ρεκένα.

«Λοιπόν τώρα περιμένουμε για να επαληθεύσουμε ποια ήταν πραγματικά η απόσταση. [Ο Σίλβα] μου είπε ότι η ANFP [Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Χιλής] τον κάλεσε για να ελέγξει τις διαστάσεις του γηπέδου.

(με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή