«Θα διαλύσουμε τη Χαμάς, δεν υπάρχει άλλη λύση»: Γιατί το Ισραήλ δε θα κάνει πίσω στη Γάζα

Ισραηλινή πηγή μίλησε στη HuffPost, καθώς το τελεσίγραφο περί εκκένωσης της βόρειας λωρίδας στη Γάζα εκπνέει εντός ωρών. Η τρομακτική απάντηση στο ερώτημα για τους ομήρους.
SDEROT, ΙΣΡΑΗΛ - 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μαζί με στρατιωτικό προσωπικό στη συνοριακή περιοχή της Γάζας στο Sderot, Ισραήλ στις 13 Οκτωβρίου 2023. (Photo by Saeed Qaq/Anadolu via Getty Images)
SDEROT, ΙΣΡΑΗΛ - 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Ο ισραηλινός στρατός αναπτύσσει δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μαζί με στρατιωτικό προσωπικό στη συνοριακή περιοχή της Γάζας στο Sderot, Ισραήλ στις 13 Οκτωβρίου 2023. (Photo by Saeed Qaq/Anadolu via Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images

«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να διαλύσουμε την Χαμάς. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να περιορίσουμε κατά το δυνατό το κόστος για τους άμαχους στην λωρίδα της Γάζας, θα σεβαστούμε το διεθνές Δίκαιο των Συγκρούσεων, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να διαλύσουμε την Χαμάς», τονίζει σε συνομιλία μας αρμόδια διπλωματική πηγή του Ισραήλ.

Το μήνυμα αποφασιστικότητας έρχεται καθώς οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF) έχουν ήδη παραταχθεί γύρω από τη Γάζα, ενώ ο συνομιλητής μας κάνει μία σύντομη αναφορά σε όσα προηγήθηκαν, με την τρομοκρατική επίθεση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου εντός ισραηλινού εδάφους: «Δεν μπορούμε να περιγράψουμε τις εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν εκεί. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και παιδιά σφάχτηκαν κυριολεκτικά», λέει, κάνοντας ακόμα πιο σαφές το γιατί η ισραηλινή ηγεσία αισθάνεται πως δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή από την χερσαία επίθεση στη Γάζα με στόχο τους ενόπλους της Χαμάς.

«Η Χαμάς είναι το ISIS», προσθέτει. Είναι μία φράση σύνθημα που εδώ και μερικές ώρες βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής και πολιτικής ρητορικής του Τελ Αβίβ.

Στο ερώτημα της HuffPost: Και τι θα γίνει με τους ομήρους, που εξακολουθεί να κρατάει η Χαμάς;

H απάντηση σχεδόν τρομάζει: «Το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να απελευθερώσει τους ομήρους. Όμως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε την Χαμάς...»

Παράλληλα, ο συνομιητής μας τονίζει ότι η Χαμάς, αν και το Ισραήλ προειδοποίησε και τον ΟΗΕ για την ανάγκη να εκκενωθεί η βόρεια λωρίδα στην Γάζα, δεν συνεργάζεται επειδή θέλει να κρατήσει ως «ανθρώπινες ασπίδες» τους άμαχους Παλαιστίνιους.

Έχουν εκτοξεύσει ήδη πάνω από 6.000 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, μετράμε 1.200 νεκρούς από τις 7 Οκτωβρίου και 3.000 τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά, αναφέρει παράλληλα, ενώ σε σχέση με το πως θα δράσει ο ισραηλινός στρατός εντός της Γάζας, η διπλωματική πηγή αρκείται στην παρατήρηση ότι αυτό είναι αρμοδιότητα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Την ίδια ώρα, με αναρτήσεις βίντεο σαν αυτό παρακάτω στην πλατφόρμα «Χ» (Twitter) οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ μοιάζει να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη της χώρας γι αυτό που θα ακολουθήσει...

Δημοφιλή