Θαλάσσιος ίππος άφησε την Αρκτική για να κάνει ηλιοθεραπεία σε υποβρύχιο

Την λένε Φρέγια και είναι 23 ετών.
Twitter

Η κλιματική αλλαγή έχει αρχίσει να επηρεάζει σοβαρά και την θαλάσσια ζωή, με αποτέλεσμα θηλυκός θαλάσσιος ίππος να αφήσει την Αρκτική για να κάνει «ηλιοθεραπεία» πάνω σε υποβρύχιο του Ολλανδικού Ναυτικού.

Οι θαλάσσιοι ίπποι συνήθως ζουν στις πολικές περιοχές - αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα βόρεια. Το συγκεκριμένο θηλαστικο είναι ένα από τα δύο τουλάχιστον είδη που βρέθηκαν μακριά από τον αρκτικό τους βιότοπο καθώς στο παρελθόν θαλάσσιος ίππος είχε βρεθεί να περιπλανείται στα νερά της Σικελίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Ιρλανδίας, πριν επιστρέψει στην Ισλανδία.

Η Φρέγια, 23 ετών είναι ο πρώτος θαλάσσιος ίππος που επισκέφτεται την Ολλανδία. Εντοπίστηκε να κοιμάται πάνω σε υποβρύχιο στο λιμάνι του Ντεν Χέλντερ από τον Ολλανδό θαλάσσιο βιολόγο, Γιέρεν Χόκενταϊκ.

Σύμφωνα με τον Γιέρεν Χόκενταϊκ, η Φρέγια που χαίρει άκρας υγείας, πρέπει να κολύμπησε νότια ακολουθώντας τις ακτές της Δανίας και στην συνέχεια της Γερμανίας.

Για την ώρα πάντως όπως έγραψε και ένας χρήστης στο Twiiter, το Ολλανδικό Ναυτικό δεν μπορεί να αποπλεύσει καθώς ένας θαλάσσιος ίππος κοιμάται σε ένα απο τα υποβρύχια.

Πηγή: Feudalising