Θάσος: Τουρίστρια πέθανε στην παραλία περιμένοντας το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο

Επί 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντας της ανάνηψη.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Tην τελευταία της πνοή στην παραλία Αστρίδα της Θάσου περιμένοντας το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, άφησε μια 45χρονη τουρίστρια.

Σύμφωνα με το Τhesstoday.gr, το ασθενοφόρο έφτασε μετά από 51 λεπτά, καθώς βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την παραλία. Επί 40 λεπτά, τέσσερις Ρουμάνοι τουρίστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν τη γυναίκα κάνοντας της ανάνηψη, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ Καβάλας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζόμενων ΕΚΑΒ, Κώστας Τσιτσιλικάκης, εξέφρασε για κραυγή αγωνίας για τις σοβαρές ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ελλείψεις. Το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού βρισκόταν σε άλλο περιστατικό, στην ίδια περίπου περιοχή και επέστρεφε εκείνη την ώρα στο Κέντρο Υγείας. Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Αστρίς για την τουρίστρια, όμως ήταν αργά. Μιλάμε για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνο ένας ναυαγοσώστης στο νησί

Σύμφωνα με τον ίδιο αν η αλυσίδα ζωής λειτουργούσε εύρυθμα, ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί -και- αυτός ο θάνατος, καθώς σε ολόκληρο το νησί της Θάσου φαίνεται ότι υπάρχει ένας μοναδικός ναυαγοσώστης. «Όταν πρόκειται για ανακοπή -και επειδή είναι νέο το άτομο- πιθανολογώ ότι ενδεχομένως να είχε καλύτερη εξέλιξη, θα υπήρχαν, δηλαδή, καλύτερες προϋποθέσεις να επιβιώσει. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε ό,τι είμαστε εκπαιδευμένοι, αλλά δυστυχώς οι ελλείψεις είναι πολύ σοβαρές», τόνισε ο κ.Τσιτσιλικάκης, υπογραμμίζοντας ότι από τα τέσσερα ασθενοφόρα στη Θάσο, ουσιαστικά λειτουργεί μόνο το ένα.

«Στο νησί υπάρχουν τέσσερα ασθενοφόρα εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το ένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Την Παρασκευή μιλήσαμε με τον δήμαρχο Θάσου, τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, για την άμεση πρόσληψη 10 διασωστών για να υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο στο νησί και για άλλα διαδικαστικά θέματα, όπως βάσεις. Δηλαδή το δεύτερο επανδρωμένο ασθενοφόρο θα θέλαμε να στεγαστεί σε μια άλλη πλευρά του νησιού, ώστε να καλύψουμε και την άλλη πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα απλώναμε τις υπηρεσίες μας και θα είχαμε πολύ καλύτερη ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά» επεσήμανε.

Πηγή: Thesstoday

Δημοφιλή