Θέατρο του Νέου Κόσμου: 26 παραγωγές και εισιτήρια στην τιμή των 7 ευρώ για λίγες ημέρες

Θέατρο του Νέου Κόσμου: 26 παραγωγές και εισιτήρια στην τιμή των 7 ευρώ για λίγες ημέρες

Πολλές νέες παραγωγές, συμπαραγωγές, αλλά και επαναλήψεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου της σεζόν 2018 - 2019, που παρουσιάζει 26 παραστάσεις, εκτείνει το πρόγραμμά του στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη» και εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Νέου Κόσμου, Μίλτος Σωτηριάδης σημείωσε πως «στόχος μας είναι να κάνουμε καλύτερο θέατρο με ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου προσπαθούσαμε να παρακάμπτουμε τα προβλήματα ή τουλάχιστον να μην γίνονται αντιληπτά στο τελικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, η νεότερη γενιά που δουλεύουμε στο θέατρο έχουμε βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και εννοείται πως δεν υπάρχει το μαγικό ραβδί για να τα αλλάξουμε. Ωστόσο, από τη στιγμή που το Θέατρο του Νέου Κόσμου είναι μια σκηνή ρεπερτορίου που στήριξε την ύπαρξη της στις επιχορηγήσεις, πρέπει τώρα να αναζητήσει μιαν άλλη διαδρομή. Δυστυχώς, όσο και να μας αρέσει ο Νέος Κόσμος δεν φτάνει για να στήσει έναν υγιή θεατρικό οργανισμό».

Οι επαναλήψεις

Από τις περσινές επιτυχίες επιστρέφουν η «Γρανάδα» του Γιάννη Καλαβριανού (από 3 Οκτωβρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου), η μεγάλη επιτυχία του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου» (από 1η Οκτωβρίου στο «Τζένη Καρέζη), ο sold out «Αρίστος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, η «Μόλλυ Σουήνη» της ομάδας «Πυρ», ενώ μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, το θεατρικό έργο «Σωτηρία με λένε» της δημοσιογράφου - συγγραφέα Σοφίας Αδαμίδου (την οποία η ίδια η Μπέλλου είχε εξουσιοδοτήσει να γράψει τη βιογραφία της) έρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, για λίγες παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Πολυπρόσωπες παραγωγές και ο Θεοδωρόπουλος... μετακομίζει

Τη φετινή σεζόν το Θέατρο του Νέου Κόσμου ανοίγει το δρόμο και σε πολυπρόσωπες παραγωγές.

Ο ιδρυτής του Θεάτρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος -ο οποίος συμμετέχει στον φετινό προγραμματισμό «μόνο ως σκηνοθέτης» όπως διευκρίνισεκατά την παρουσίαση του προγράμματος της σεζόν 2018- 2019- φεύγει για πρώτη φορά από την έδρα του Φιξ και μετακομίζει στο «Τζένη Καρέζη» για να σκηνοθετήσει το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στίβενς.

Ο Δημήτρης Καραντζάς θα σκηνοθετήσει τόσο στο Θέατρο Τέχνης τους «Βρυκόλακες» του Ίψεν όσο και στο Θέατρο του Νέου Κόσμου «Το ξύπνημα της Άνοιξης» του Βέντεκιτ, ο Έκτορας Λυγίζος ανεβάζει τον «Άμλετ» του Σέξπιρ, ενώ ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί τους «Παλιούς Καιρούς» του Χάρολντ Πίντερ σε μία συμπαραγωγή του Νέου Κόσμου με το Θέατρο Τέχνης.

Κεντρική Σκηνή

Στην Κεντρική Σκηνή, σκηνοθετεί για πρώτη φορά ο Τσέζαρις Γκραουζίνις τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ με τρεις άνδρες ηθοποιούς (Δημήτρης Ήμελλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Αργύρης Ξάφης).

Ο Παντελής Δεντάκης καταπιάνεται με το πειραγμένο μελόδραμα του Πάμπλο Μεσίες «Τα μάτια», ο Γιάννης Καλαβριανός θα παρουσιάσει την πολιτική κωμωδία «Κουμ Κουάτ» σε συνεργασία με τη Μαρία Κοσκινά και οι Abovo τη φάρσα του Ζουάν Γιάγκο «Μυγοφαές».

Κάτω Χώρος και Δώμα

Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο Γιάννης Σκουρλέτης επιστρέφει στον Άκη Δήμου με «Τα δάση στα γόνατα», ο Γρηγόρης Καραντινάκης σκηνοθετεί τις «Χρωματικές γυναίκες» του Βασίλη Ζιώγα, ο Μάνος Βαβαδάκης σκηνοθετεί τη «Νύχτα των δολοφόνων», ο Σπύρος Κυριαζόπουλος και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου ανεβάζουν την «Αφροδίτη με τη γούνα», και η Νάνσυ Μπούκλη και ο Πάνος Παπαδόπουλος συμπράττουν στο «Γελώντας άγρια» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ.

Στο Δώμα, η Αννα Μιχελή ανεβάζει το τολμηρό «Βινύλιο», η ομάδα Terre de Semis «Χοηφόρους» του Αισχύλου, ο Άρης Λάσκος σκηνοθετεί τον «Αγνό εραστή» του Ντέιβιντ Πλαντ και οι 4Frontal ανεβάζουν το «Μύρτο» του Παύλου Μάτεσι.

Εφηβικό Θέατρο

Από τον προγραμματισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το εφηβικό θέατρο της Τζωρτζίνας Κακουδάκη που φέτος καταπιάνεται με την «Ελένη» του Ευριπίδη, το Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά με την επανάληψη του «Πινόκιο», ενώ παιδική παράσταση θα συμπεριλάβει και το «Τζένη Καρέζη» στον προγραμματισμό του με τους «Ταξιδιώτες στο χρόνο» του Γιάννη Σαρακατσάνη.

Εισιτήρια στην τιμή των 7 ευρώ για λίγες ημέρες

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, το Θέατρο του Νέου Κόσμου δίνει τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό να προμηθευτεί εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της περιόδου 2018-2019 στην τιμή των 7 ευρώ.

Η προσφορά ισχύει για αγορές εισιτηρίων που θα γίνουν στο διάστημα 11-21 Σεπτεμβρίου και αφορά όλες τις παραγωγές που παρουσιάζονται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, καθώς και τις δύο συμπαραγωγές του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Δημοφιλή