Θεσσαλονίκη: Αξιωματικός της Αστυνομίας διευκόλυνε μετανάστες να φύγουν με το αεροπλάνο

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού αφορά μεταξύ άλλων για πλαστογραφία, δωροληψία και δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας κτλ.
.
.
MotionTeam

Έναν αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμο Β′ στον βαθμό, συνέλαβαν τα στελέχη των «Εσωτερικών Υποθέσεων» και τον κατηγορούν ότι συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών, διευκολύνοντας τους αλλοδαπούς να φεύγουν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για το εξωτερικό.

Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησαν την έρευνά τους, ύστερα από καταγγελία που έλαβαν, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο, βοηθά τους παράτυπους μετανάστες να αναχωρήσουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Παρακολουθώντας τις κινήσεις του με φυσικά και τεχνικά μέσα διαπίστωσαν -σύμφωνα με τη δικογραφία- πως τουλάχιστον από τον περασμένο Οκτώβριο ήταν σε ανοικτή γραμμή με κύκλωμα λαθροδιακινητών, μέλη του οποίου τον ενημέρωναν για τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των προς διακίνηση αλλοδαπών. Για κάθε αλλοδαπό, που εξυπηρετούσε, φέρεται να λάμβανε αμοιβή χίλια ευρώ.

Τον συνέλαβαν την Πέμπτη, την ώρα που διευκόλυνε έναν ενήλικο αλλοδαπό και μία ανήλικη, την οποία συνόδευε, να ταξιδέψουν αεροπορικώς για το εξωτερικό.

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 πλαστά διαβατήρια,
  • 84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός υπολογιστής (laptop),
  • 2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass),
  • βιβλιάριο καταθέσεων,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά και καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Ο συλληφθείς αξιωματικός είναι και εκλεγμένος συνδικαλιστής.

Κακουργηματική δίωξη

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα σε βάρος του αστυνομικού που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. για εμπλοκή σε υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μέσω του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα διώκεται για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών (κατά συρροή και κατ′ επάγγελμα) και πρόκληση - προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (τα δύο πρώτα κακουργήματα, το τρίτο πλημμέλημα). Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.