Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη στην Εισαγγελία για την οπαδική βία

Μετά από συνεχόμενα περιστατικά στην πόλη.
.
.
Eurokinissi

Να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις και ανακοινώσεις που πυροδοτούν εντάσεις ακόμη και ενέργειες βίας στους κόλπους των οπαδών τους, κάλεσαν οι Εισαγγελικές Αρχές της Θεσσαλονίκης τους παράγοντες των ομάδων της πόλης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο.

Τη σύσκεψη προκάλεσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ύστερα από τα συνεχόμενα κρούσματα οπαδικής βίας που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην πόλη, με αποκορύφωμα το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην περιοχή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου το οποίο η αστυνομία απέδωσε σε οπαδικές διαφορές.

Εκτός από τους εκπροσώπους της Εισαγγελίας στη σύσκεψη συμμετείχαν διοικητικοί παράγοντες των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης, του Γ.Σ. Ηρακλής, όπως επίσης στελέχη της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Θέτοντας τους αθλητικούς παράγοντες προ των ευθυνών τους, οι εισαγγελικοί λειτουργοί -κατά πληροφορίες- απηύθυναν έκκληση να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας και στο πλαίσιο αυτό τους ζητήθηκε να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να πυροδοτήσουν κλίμα έντασης και βίας.

Η σύσκεψη κράτησε περίπου μία ώρα, χωρίς να γίνουν, μετά το πέρας της, δηλώσεις από τους εκπροσώπους των συλλόγων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή