ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/07/2019 17:42 EEST | Updated 07/07/2019 20:28 EEST

Τι είδαν οι συντάκτες της HuffPost όταν πήγαν στην κάλπη

Τα ευτράπελα, οι ζωγραφιές και όλα όσα έζησαν οι πολίτες στις περιφέρειες της χώρας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 2ο Δημοτικό σχολείο Παλαιού Φαλήρου συζητάει με τους δημοσιογράφους.

Γαλάτεια Βούρβουλη

 

Μεσημέρι Κυριακής, ώρα 11:50. Φτάνω στο εκλογικό κέντρο στο 1ο γυμνασίο Παλαιού Φαλήρου, περιμένοντας να συναντήσω ουρά αναμονής για την κάλπη. Προς έκπληξή μου, στην αίθουσα δεν υπήρχε κανείς, παρά μόνο δυο μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Αραγε υπάρχει προσέλευση ή πήγαν για μπάνιο;

Αλεξάνδρα Σκαράκη

as / huffpost gr
ak / huffpost gr

«Που είναι η Εύβοια βρε παιδιά». Μπερδεμένοι ψηφοφόροι ψάχνουν την περιφέρεια τους στο εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στην Ηλιουπολη.

Το βρίσκουμε τελικά. Μπαίνω στο παραβάν. «Δεν έχεις ιδέα, που γυρίζω τελευταία, δεν έχεις ιδέααααα», τραγουδάει ο τύπος από το δίπλα παραβάν. 

«Έχει κέφια αυτός, τραγουδούσε στο παραβαν», σχολιάζει κάποιος από την εφορευτική επιτροπή.

Αγγελική Κουγιάννου

 

KA/HuffPost Greece
KA/HuffPost Greece

Στο εκλογικό κέντρο στο 26ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου την παράσταση έκλεψαν οι ζωγραφιές των μαθητών που οι ίδιοι ζωγράφισαν μαζί με τους καθηγητές τους. 

Λίγο πριν αποχωρήσω από την αίθουσα, ένα μικρό παιδί γελώντας στο πλευρό της μητέρας του ακούγεται να λέει; «Έχουμε εκλογές! Ακόμα και ο Λούκι Λουκ γελάει». 

Και καλά μας αποτελέσματα...

Kυριακή Αξιώτη

 

Είμαι βέβαιος ότι τα καφάσια εντός του εκλογικού κέντρου στο Κόμμα Λαμίας ήταν περισσότερα από τα ψηφοδέλτια εντός της κάλπης. Μέσα στα καφάσια υπήρχαν σχολικά βιβλία πριν από την κρίση, καθώς το σχολείο λειτουργεί πια μόνο ως εκλογικό κέντρο. Είναι κλειστό εδώ και χρόνια. 

Σωτήρης Βαλάρης 

 

HuffPost Greece
HuffPost Greece

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες: Λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ωστόσο, στο 1ο Ενιαίο Λύκειο Νέας Σμύρνης, μερικά λεπτά μετά τις 17.00, αρκούσαν μάλλον τρεις: ”Άντε,να τελειώνουμε!”

Kώστας Μαυραγάνης

HuffPost Greece

Στον τοίχο του 40ου Δημοτικού Σχολείου στο Γκύζη ένας λαμπρός ήλιος που χαρίζει τη ζεστασιά του σε όλους και τρεις κρεμάστρες. Για να μπορεί ο καθένας να αφήνει ότι μπορεί και να παίρνει ο καθένας ό,τι χρειάζεται. Μια πράξη αλληλεγγύης που συνδέει τους ανθρώπους από το Ιράν- όπου η πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη- έως τη Αθήνα. Ένα ακόμη μήνυμα για όλους τους ενήλικες που πήγαμε την Κυριακή στην κάλπη. Στον κόσμο που ζούμε η ψήφος στις εθνικές εκλογές δεν είναι μόνο μια ψήφος για το μέλλον της χώρας αφού όλοι σε αυτόν τον πλανήτη συνδεόμαστε με χίλια νήματα. Μπορεί στον σύγχρονο κόσμο να νιώθουμε συχνά πως είμαστε μόνοι. Αλλά με λίγη ανθρωπιά και αλληλεγγύη δεν χρειάζεται κανείς να νιώθει έτσι.

HuffPost Greece

Κατερίνα Πρίφτη