Τιτανικός: Το μοναδικό μενού της πρώτης θέσης βγαίνει σε δημοπρασία

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με στρείδια, μοσχάρι, αρνί και πάπια ενώ έχει εμφανή τα σημάδια της φθοράς του χρόνου, αλλά και του ναυαγίου.
.
.
HENRY ALDRIDGE & SON LTD

Μπορεί να έχουν περάσει 111 χρόνια αφότου βυθίστηκε ο Τιτανικός αλλά τα αντικείμενα που έχουν διασωθεί από το διάσημο ναυάγιο συνεχίζουν να ενδιαφέρουν τους αγοραστές και πωλούνται για σημαντικά ποσά.

Σε λίγες ημέρες θα διατεθούν σε δημοπρασία διάφορα αντικείμενα από το ναυάγιο και ανάμεσά τους είναι κι ένα μενού δείπνου των ταξιδιωτών της πρώτης θέσης από τις 11 Απριλίου 1912.

Θεωρείται πως είναι και το μόνο του είδους του που έχει διασωθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του BBC, ο κατάλογος αναμένεται να πωληθεί για ποσό που θα ξεπεράσει τις 80.000 ευρώ.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με στρείδια, μοσχάρι, αρνί και πάπια ενώ έχει εμφανή τα σημάδια της φθοράς του χρόνου, αλλά και του ναυαγίου. Δεν έγινε γνωστό πως διεσώθη από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

.
.
HENRY ALDRIDGE & SON LTD

Άλλα αντικείμενα στη δημοπρασία είναι μια κουβέρτα από το κατάστρωμα, η οποία εκτιμάται ότι θα πωληθεί για ποσό που θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Η κουβέρτα είναι από την πρώτη θέση της White Star Line, και πιστεύεται ότι έφτασε με έναν επιζώντα του Τιτανικού στη Νέα Υόρκη με το πλοίο διάσωσης Carpathia.

Σε δημοπρασία διατίθεται επίσης ένα ρολόι τσέπης του επιβάτη της δεύτερης θέσης Σινάι Κάντορ, ο οποίος ανασύρθηκε από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της επταήμερης επιχείρησης ανέλκυσης των θυμάτων του ναυαγίου.

.
.
Auctioneer Andrew Aldridge holding the menu


Επιβιβάστηκε στο πλοίο από το Σαουθάμπτον μαζί με τη σύζυγό του Μίριαμ, η οποία επέζησε από το ναυάγιο καθώς επιβιβάστηκε σε μία σωσίβια λέμβο.

.
.
.

Η αξία του υπολογίζεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ. Ανάμεσα στα αντικείμενα είναι και σπάνιες αφίσες με τις τιμές των εισιτηρίων του ταξιδιού, οι οποίες σκίστηκαν μετά το ναυάγιο από την ίδια την εταιρία. Εκτιμάται πως ελάχιστες έχουν διασωθεί.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 11 Νοεμβρίου από την Henry Aldridge &; Son Ltd στο Devizes, Wiltshire.

Δημοφιλή