Το «Avatar 3» γίνεται μίνι σειρά στο Disney+; Οι φήμες για το cut των 9 ωρών

Η επική κλίμακα του threequel και το «Avatar 2» που αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Αν και οι δύο πρώτες ταινίες του franchise «Avatar» είναι αρκετά μεγάλες σε διάρκεια (το πρώτο Avatar είναι 2 ώρες και 42 λεπτά, ενώ το σίκουελ 3 ώρες 12 λεπτά), δεν θα είναι τίποτα σε σύγκριση με το Avatar 3- σε περίπτωση που ισχύουν όσα ακούγονται.

Σύμφωνα με επεισόδιο του podcast «The Hot Mic» του δημοσιογράφου Τζεφ Σνάιντερ και του κριτικού Τζον Ρόκα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης μια 9ωρη εκδοχή του Avatar 3, με σκοπό να κυκλοφορήσει υπό τη μορφή μίνι σειράς στο Disney+.

Ως φαίνεται, το σχέδιο είναι η κυκλοφορία μίας σειράς εννέα επεισοδίων στην πλατφόρμα, μετά την κυκλοφορία της κατά πολύ μικρότερης σε διάρκεια (αλλά πιθανώς ακόμη πολύ μεγάλης) ταινίας, που θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 20 Δεκεμβρίου 2024.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Σνάιντερ είχε αποκαλύψει ότι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον είχε ένα 9ωρο cut του Avatar 3 και ότι επέμενε να κάνει τα οπτικά εφέ στην εκδοχή των 9 ωρών και μετά να «κόψει» την ταινία.

Εάν το πρώτο εκείνο ρεπορτάζ έχει βάση, προκύπτει εύλογα ότι Κάμερον και Disney δεν θα ήθελαν να πετάξουν όλο αυτό το χρόνο, τον κόπο και το χρήμα για τη δημιουργία των οπτικών εφέ στα σκουπίδια -που σημαίνει σε κάτι που δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας-, οπότε και θα γεννηθεί μια μίνι σειρά Avatar 3 στο Disney+.

Η πιθανότητα το δεύτερο σίκουελ να έχει διάρκεια εννέα ωρών δεν προκαλεί έκπληξη. Ο Κάμερον έχει ήδη αναφερθεί στην επική κλίμακα του threequel, που θα συστήσει νέες φυλές των Na’vi στον κόσμο της Pandora, όπως οι Ash, η δύναμη των οποίων είναι η φωτιά και οι οποίοι θα είναι οι κακοί του Avatar 3.

Μάλιστα, ο παραγωγός Τζον Λαντάου είχε αποκαλύψει ότι στον ρόλο της ηγέτιδας της φυλής αυτής, θα δούμε την Ούνα Τσάπλιν -κόρη της Τζεραλντίν Τσάπλιν και δισέγγονη του Τσάρλι Τσάπλιν- γνωστή από τις σειρές «Game of Thrones» και «Taboo».

Και δεν θα είναι η μοναδική νέα φυλή στο Avatar 3, καθώς υπάρχουν και οι «άνθρωποι της ερήμου... που κάνουν εμπόριο και ταξιδεύουν στην Pandora».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσφατο δημοσίευμα του Forbes, ανέφερε ότι το «Avatar 2» (Avatar: The Way of Water )-που κέρδισε πριν από λίγες ημέρες το Όσκαρ Οπτικών Εφέ- αναμένεται να ξεπεράσει σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σίκουελ του Avatar είναι ήδη η τρίτη ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις όλων των εποχών. Κι αυτό δικαιολογεί πλήρως την πιθανότητα να δούμε -και- την εκδοχή των 9 ωρών ως μίνι σειρά.

Με πληροφορίες από movieweb.com, Forbes

Πήγαινε στην αρχική σελίδα