Το «Avatar: The Way of Water» είναι πλέον η 3η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών

Ξεπέρασε και τον «Τιτανικό». Οι εισπράξεις έφτασαν τα 2,243 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον μόλις έχασε την τρίτη θέση της πιο εμπορικής ταινίας όλων των εποχών, η οποία πλέον ανήκει σε μία άλλη επική ταινία του σκηνοθέτη, το «Avatar: The Way of Water».

Το sci-fi σίκουελ έκανε το Σαββαοκύριακο 2,2433 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως, αρκετά για να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» (2,2428 δισεκατομμύρια δολάρια) στο παγκόσμιο box office.

Αυτή τη στιγμή, το «The Way of Water» βρίσκεται πίσω μόνο από το πρώτο «Avatar» (2,92 δισεκατομμύρια δολάρια) και το «Avengers: Endgame» (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια) στα charts όλων των εποχών. Ο Κάμερον, ο μοναδικός σκηνοθέτης με τρεις ταινίες οι εισπράξεις των οποίων φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει σκηνοθετήσει την πρώτη, την τρίτη και την τέταρτη πιο εμπορική όλων των εποχών.

«Ο Τζέιμς Κάμερον συνεχίζει να κυνηγάει τον εαυτό του στα τσαρτ του box office», δήλωσε ο Shawn Robbins, επικεφαλής αναλυτής στο BoxOfficePro. «Ξέρει ξεκάθαρα πώς να προσελκύει ένα σύγχρονο κοινό».

Βεβαίως και επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, η Disney και η 20th Century δαπάνησαν περί τα 460 εκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή, αλλά και την προώθηση του «The Way of Water», που είναι μια από τις πιο ακριβές ταινίες όλων των εποχών. Η τρίτη ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ ως γνωστό, υπάρχουν ήδη σχέδια για τέταρτη και πέμπτη ταινία τα επόμενα χρόνια.

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή