Το BBC κάνει έρευνα για παρουσιάστρια του που ενθουσιάστηκε με την απόσυρση του Τζόνσον

H Mάρτιν Κρόξολ κατηγορήθηκε για μεροληψία αφού ρώτησε on air αν «επιτρέπεται να είναι τόσο χαρούμενη» μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού.
BBC

Το BBC είπε ότι «εξετάζει επειγόντως» τα σχόλια που έγιναν στον αέρα από την παρουσιάστρια ειδήσεων Μάρτιν Κρόξολ μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την κούρσα για την ηγεσία των Τόρις.

Η παρουσιάστρια κατηγορήθηκε για παραβίαση των αυστηρών κανόνων αμεροληψίας του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, αφού ρώτησε on air αν «της επιτρέπουν να είναι τόσο χαρούμενη» λίγο μετά την ανακοίνωση ότι ο Τζόνσον αποσύρεται από την διεκδίκηση της ηγεσίας των Τόρις.

«Λοιπόν, όλα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά, έτσι δεν είναι; Γεια σας και καλώς ήρθατε για να δούμε τι θα μας φέρουν οι εφημερίδες αύριο. Μου επιτρέπεται να είμαι τόσο χαρούμενη; Λοιπόν, μου επιτρέπεται», είπε η παρουσιάστρια.

Τα σχόλιά της - που προβλήθηκαν περίπου 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση του Τζόνσον - προκάλεσαν έντονα παράπονα από τους θεατές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έκαναν λόγο για προκατάληψη από την πλευρά της παρουσιάστριας.

Σε δήλωση του το BBC ανέφερε: «Το BBC News εξετάζει επειγόντως τη χθεσινοβραδινή μετάδοση της εκπομπής “The Papers” στο κανάλι ειδήσεων του για πιθανή παραβίαση της αμεροληψίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα σύνταξης. Διαθέτουμε διαδικασίες για την τήρηση των προτύπων μας και αυτές οι διαδικασίες έχουν ενεργοποιηθεί».

Η Telegraph and Press Association ανέφερε επίσης ότι η Κρόξολ μπήκε σε αναστολή για «απροσδιόριστο χρονικό διάστημα», αν και το BBC δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα.

Το BBC δεν θα επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό σε ερώτημα της HuffPost UK.

Δημοφιλή