Το φυσικό αέριο πάει Στερεά Ελλάδα

Εγκρίθηκε η σύμβαση του έργου στη Λαμία, που αποτελεί την αφετηρία μεγάλων έργων υποδομών φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Eurokinissi

Υστερα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου για το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λαμία, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αναμένεται σε λίγες ημέρες να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της αναδόχου ένωσης εταιρειών «INTRAKAT – ΕΡΓΩ ΑΤΕ», προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα τον Σεπτέμβριο του 2021, με ορίζοντα σταδιακής παράδοσης έως το 2023.

Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν περισσότερες από 4.500 νέες συνδέσεις καταναλωτών, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανιών, αλλά και δημόσιων κτηρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικοί χώροι κ.ά. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος.

Μετά τη Λαμία, τη «σκυτάλη» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πάρουν η Χαλκίδα και η Θήβα, για τις οποίες οι διαδικασίες της οριστικής έγκρισης των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα ακολουθήσουν η Λιβαδειά, η Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Δημοφιλή