ΔΙΕΘΝΕΣ
07/03/2019 11:57 EET | Updated 07/03/2019 12:00 EET

Ρίο: Το καρναβάλι τιμά την δολοφονημένη ακτιβίστρια Μαριέλ Φράνκο

Μία απο τις αρχαιότερες και πιο παραδοσιακές σχολές είναι αυτή της ΜανγκουέΪρα.

ASSOCIATED PRESS
Η σχολή της Μανγκουέϊρα στην παρέλαση του καρναβαλιού 

Βραζιλιάνικη σχολή σάμπας, που τίμησε την δολοφονημένη δημοτική σύμβουλο Μαριέλ Φράνκο, κέρδισε τον φετινό  διαγωνισμό, στην καθιερωμένη παρέλαση που γίνεται στο Σαμπαδρόμιο για το μεγαλύτερο καρναβάλι του κόσμου, αυτό του Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Η νικήτρια σχολή, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, είναι αυτή της Μανγκουέϊρα. Πρόκειται για μία απο τις αρχαιότερες και πιο παραδοσιακές σχολές σάμπας με 19 τίτλους στην ιστορία της.

Το θέμα της Μανγκουέϊρα στο φετινό καρναβάλι ήταν «Αφανείς Ηρωες». Η Μαριέλ Φράνκο που ήταν ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα, δολοφονήθηκε πριν ένα χρόνο απο πυροβολισμό και προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών. Η αστυνομία μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τους δράστες.

Πλήθος απο πράσινες και ροζ σημαίες, σήμα κατατεθέν της σχολής Μαγκουέϊρα,  με το πρόσωπο της Φράνκο, έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη όταν και η επιτροπή ανακοίνωσε τον νικητή.

Η Μαριέλ Φράνκο ήταν μέρος μίας γενιάς νεαρών μαύρων που διεκδικούν ολοένα και περισσότερα, εντός και εκτός θεσμών, ίσα δικαιώματα. Υπήρξε ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φωνή των φτωχών μαύρων των φαβέλων, των γυναικών αλλά και της κοινότητας LGBTQ (ΛΟΑΤ).

MARIELLE

Sponsored Post