ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/03/2020 16:50 EET

Το κόλπο των διαρρηκτών με την πέτρα – Συλλήψεις στα Πετράλωνα

Στη θέα των αστυνομικών πέταξαν τα σακίδια και επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας.

Ξημερώματα Τρίτης 24 Μαρτίου και τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης περιπολούν στους δρόμους της Αττικής, πραγματοποιώντας ελέγχους για την αποφυγή της άσκοπης κυκλοφορίας. 

Ένα απ’ αυτά εντοπίζει μισάνοιχτη πόρτα σε πολυκατοικία επί της οδού Δημοφώντος στα Πετράλωνα, με τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Κατεβαίνουν από το περιπολικό και βλέπουν μία πέτρα τοποθετημένη ώστε να συγκρατεί την πόρτα όσο χρειάζεται ώστε να μην κλείσει.

 Μόλις οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν στην πολυκατοικία και κάλεσαν το ασανσέρ, άκουσαν ποδοβολητό από τις σκάλες και μπροστά τους εμφανίστηκαν δύο αλαφιασμένοι άνδρες, που κρατούσαν σακίδια. Στη θέα των αστυνομικών πέταξαν τα σακίδια και επιχείρησαν να διαφύγουν τρέχοντας, ωστόσο, δεν πήγαν ούτε λίγα μέτρα μακριά καθώς ακινητοποιήθηκαν από το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης και συνελήφθησαν.

 Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για Γεωργιανούς διαρρήκτες -σεσημασμένους για ανάλογα αδικήματα-, ενώ πάνω τους βρέθηκαν και τα απαραίτητα... εργαλεία. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει οικία του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας απ’ όπου απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες.

 Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ακροπόλεως, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Helenic Police