Το «κομοδίνο» του Έλον Μασκ: Βουδιστικό φυλαχτό, αναψυκτικά και ρέπλικες από όπλα

Ο Έλον Μασκ έχει μακρά ιστορία στα αμφιλεγόμενα -και ενίοτε χωρίς ιδιαίτερη συνοχή- tweets.
.
.
Twitter

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε μια φωτογραφία του «κομοδίνου» του στο Twitter το πρωί της Δευτέρας (28/11) με μερικά περίεργα διακοσμητικά- μεταξύ των οποίων δυο μη πυροβόλα όπλα, ένα βουδιστικό φυλαχτό και τέσσερα κουτιά κόκα κόλα διαίτης.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO του Twitter έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «Το κομοδίνο μου». Στη φωτογραφία βλέπουμε ένα αντίγραφο από πιστόλι του Τζορτζ Ουάσινγκτον, μέσα σε ένα ξύλινο κουτί του οποίου το ανοιχτό καπάκι δείχνει μια εικόνα του πίνακα του Εμάνουελ Λόιτσε με τον πρώτο πρόεδρο των ΗΠΑ να διασχίζει τον ποταμό Ντελαγουέρ. Μπροστά βρίσκεται το αντίγραφο ενός περίστροφου από το βιντεοπαιχνίδι Diamond Back.

Δίπλα στα όπλα βρίσκεται κάτι που μοιάζει με θιβετιανό βουδιστικό φυλαχτό, γνωστό ως Vajra Dorje, το οποίο χρησιμοποιείται για διαλογισμό, ενώ στο κομοδίνο υπάρχουν επίσης τέσσερα ανοιχτά κουτιά Diet Coke χωρίς καφεΐνη και ένα μπουκάλι νερό.

Κάτω από τη φωτογραφία έγραψε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την έλλειψη σουβέρ μου».

Ο Μασκ έχει μιλήσει επίσης ανοιχτά σχετικά με την οπλοκατοχή, την οποία στηρίζει, αν και θεωρεί πως θα πρέπει να απαιτούνται «αυστηροί έλεγχοι ιστορικού» για όλες τις αγορές, αναφέρει το Business Insider.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το δικαίωμα στην οπλοκατοχή είναι σημαντική δικλείδα ασφαλείας κατά της πιθανής τυραννίας της κυβέρνησης. Ιστορικά, η διατήρηση της εξουσίας τους επί του λαού είναι ο λόγος για τον οποίο οι κυβερνώντες δεν επέτρεπαν τη δημόσια κατοχή όπλων», δήλωσε τον περασμένο Μάιο στο CNBC.

Επιπλέον πρόσθεσε πως πιστεύει ότι η πώληση όπλων θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όσους ζουν σε «τοποθεσίες υψηλού κινδύνου, όπως ο πόλεμος συμμοριών» ή ιδιοκτήτες σκοπευτηρίων.

Δημοφιλή