Το λευκό πουκάμισο αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις

Παρουσιάστηκε στα ντεφιλέ των φθινοπωρινών συλλογών, πότε ως πιστό αντίγραφο των παραδοσιακών γραμμών και πότε με άκρως μοντέρνες λεπτομέρειες.
Jeremy Moeller via Getty Images

Για τον Καρλ Λάγκερφελντ το λευκό πουκάμισο ήταν η ασφαλής ενδυματολογική επιλογή. Συχνά έλεγε ότι αν μπορούσε να είχε εφεύρει ένα πράγμα στη βιομηχανία της μόδας, αυτό θα ήθελε να ήταν το λευκό πουκάμισο. Το βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας που πηγαίνει με όλα, ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους, σε όλα τα στυλ, αδιακρίτως σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα. Είναι το ρούχο πασπαρτού που μπορεί να «αξιοποιηθεί» σε μια βραδινή επίσημη έξοδο, αλλά και σε μια καθημερινή βόλτα ή στο γραφείo.

Edward Berthelot via Getty Images

Θα έλεγε κανείς ότι διανύουμε μια εποχή όπου οι σχεδιαστές μόδας επισημαίνουν τα στοιχεία που αντέχουν στον χρόνο, επαναπροσδιορίζοντας τα βασικά κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μας συστήνουν ξανά σε μια σύγχρονη εκδοχή.

Έτσι το λευκό πουκάμισο εμφανίζεται δυναμικά στα ντεφιλέ των φθινοπωρινών συλλογών, πότε ως πιστό αντίγραφο των παραδοσιακών γραμμών του και πότε με άκρως μοντέρνες λεπτομέρειες. Μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως Alexander Mc Queen, Prada, Dior, Loewe, Valentino, Versace, Gucci, Proenza Shouler, το παρουσίασαν στις κολεξιόν τους αναβαθμίζοντας το απλό αυτό ρούχο σε αντικείμενο κομψότητας. Το είδαμε σε υπερμεγέθη σχέδια, σε μακριές γραμμές με ζώνη σαν φόρεμα, με ογκώδη μανίκια, φορεμένο ορθάνοιχτο σε ρόλο σακακιού ή τελείως κλειστό υμνώντας το ανδρόγυνο στυλ. Κι ενώ όλα αυτά, τα πλούσια φαντασίας σχέδια, έκαναν την εμφάνιση τους στις πασαρέλες, τα απλά λευκά πουκάμισα με τις κλασικές ίσιες γραμμές συνεχίζουν να είναι στο προσκήνιο «παρέα» με τις νεότερες εκδοχές τους.

Edward Berthelot via Getty Images

Το μήνυμα που πέρασαν οι σχεδιαστές στα φθινοπωρινά ντεφιλέ ήταν ξεκάθαρο. Το λευκό πουκάμισο σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν και είναι το ρούχο που επιβάλλεται να έχουμε στη ντουλάπα μας.

Πως το συνδυάζουμε

Ταιριάζει υπέροχα με φούστες σε πένσιλ γραμμή, αλλά και με τις ανάλαφρες καλοκαιρινές μακριές φούστες, στις οποίες δίνουμε παράταση εποχής με αυτόν τον τρόπο. Για πιο καθημερινές εμφανίσεις προτείνεται συνδυασμένο με το διαχρονικό ντένιμ παντελόνι και με μεταλλικά αξεσουάρ για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε την κλασική επιλογή, που δεν είναι άλλη από ένα ωραίο σακάκι με το οποίο κάνει ιδανικό ντουέτο, αλλά και με ολόκληρο κοστούμι που είναι επίσης μεγάλη τάση φέτος.