Τα τρία μεγαλύτερα τρεντ της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης

Σύμφωνα με τον έγκυρο ιστότοπο fashionunited.
Στιγμιότυπο από την επίδειξη του M65 Studio στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης
M65 Studio SS23
Στιγμιότυπο από την επίδειξη του M65 Studio στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης

Πάνω από 80 εταιρείες και οίκοι μόδας έδειξαν τις συλλογές τους κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης με το βλέμμα στην άνοιξη και το καλοκαίρι 2023, η οποία διήρκεσε από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα διάφορα στυλ που παρουσιάστηκαν, υπήρχαν αρκετά που ξεχώρισαν. Η αναδρομή στα τέλη του εικοστού αιώνα και στις αρχές του εικοστού πρώτου εξακολουθεί να «αντηχεί». Τα μικροσκοπικά crop top πάνω από τα φαρδιά παντελόνια ήταν μια χαρακτηριστική εμφάνιση της δεκαετίας του ’90 που παρουσιάστηκε αυτή τη σεζόν από αρκετούς σχεδιαστές. Η συνένωση διαφόρων υλικών για τη δημιουργία μιας εμφάνισης με κολάζ μπορεί επίσης να ανιχνευθεί στη δεκαετία του ’90. Σε πλήρη αντίθεση, οι ανοιχτόχρωμες εμφανίσεις πάνω από τα εσώρουχα ήταν διαδεδομένες σε πολλές πασαρέλες.

Σύγχρονο Grunge

Η συλλογή Spring Summer «23» του M65 Studio είχε τον τίτλο «America Lost and Found» και ήταν μια εξερεύνηση της αμερικανικής ιδεολογίας. Το Look 4 αποτελείται από ένα μπλουζάκι με λογότυπο συνδυασμένο με μια κρεμ, κεντημένη στο χέρι, «διαφάνεια» πάνω από μια μωβ μίνι φούστα.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Bronx and Banco στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
Bronx and Banco SS23
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Bronx and Banco στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Στο χέρι

Η συλλογή του Jonathan Simkhai, «εμπνευσμένη από τον ωκεανό και ό,τι κρύβεται κάτω από αυτόν», απέδωσε μια αισθητική με μοτίβα που μοιάζουν με κοχύλια «ερμηνευμένα» με βελονάκι και χάντρες. Από την Proenza Schouler, ξεχώρισε επίσης μια σειρά με βελονάκι. Η Bronx και η Banco παρουσίασε τη συλλογή «Burnt by the Sun» που ήταν γεμάτη με κρόσσια, πλεκτά, με έντονο «διάτρητο» λουκ. Το Look 20 ήταν ένα περίπλοκα κατασκευασμένο φόρεμα με ύφανση σε σχήμα διαμαντιού ανάμεσα σε σειρές από πλεγμένες θηλιές.

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Altuzarra στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης
Altuzarra SS23
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της συλλογής Altuzarra στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Φλάσμπακ

Οι σχεδιαστές συνεχίζουν να εμπνέονται από τα στυλ της δεκαετίας του ’90 και των αρχών της χιλιετίας, όταν ένα μικρό cropped τοπ βρίσκεται να δεσπόζει πάνω από ένα φαρδύ παντελόνι με χαμηλό ύψος - μια, διαδεδομένη στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, σιλουέτα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση