ΔΙΕΘΝΕΣ
22/04/2021 06:45 EEST

Το νέο αστέρι του σκέιτμπορντ είναι 6 ετών και κάνει «κόλπα» που ζαλίζουν

Η συμβουλή της σε όσα παιδιά της ηλικίας της θέλουν να ασχοληθούν με το σκέιτμπορντ: «Ποτέ μην τα παρατάς».

Ενώ οι συμμαθητές της στο νηπιαγωγείο περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας με τουβλάκια ή κρυφτό η Πέιτζ Τόμπιν, πηδάει ράμπες ύψους 3.5 μέτρων κάνοντας τα αγοράκια της ηλικίας της να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Όσο για τους θαυμαστές της, αυτοί αυξάνονται διαρκώς.

Η Πέιτζ Τόμπιν, ηλικίας 6 ετών, που ζεί στην Αυστραλία, στην πόλη της Λίμνης Μακγουάιρ, τράβηξε την προσοχή του κόσμου την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα βίντεο που ανέβηκε στο λογαριασμό της στο Instagram, κάνοντας σκέιτμπορντ φορώντας ένα ροζ φορεματάκι, που συγκέντρωσε 1.4 εκατομμύρια likes, ενώ ένα αγόρι, μεγαλύτερης ηλικίας, κοιτούσε αποσβολωμένο.

Η σχέση της με το σκέιτμπορντ άρχισε όταν ήταν δύο ετών.

«Όταν η Πέιτζ ήταν περίπου 2 ετών, βρήκε ένα παλιό μου σκέιτμπορντ στο γκαράζ και άρχισε να στέκεται πάνω του», είπε η μητέρα της, Έμα. «Κάπως έτσι ξεκίνησε».

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η Πέιτζ Τόμπιν, κέρδισε τον διαγωνισμό  «King of Concrete» κάτω των εννέα ετών στην Μελβούρνη και μαζί έκλεισε συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς όπως οι S1 Helmets, Pride Socks και Fringe Skateboards.

«Η Πέιτζ κάνει σκέιτμπορντ εξαιρετικά καλά,  όχι μόνο για την ηλικία της αλλά και για το άθλημα γενικότερα», είπε ο Νεφτάλι Ουίλιαμς, λέκτορας στη Σχολή Επικοινωνίας και Δημοσιογραφίας Άνεμπεργκ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, ο οποίος μελετά την φυλή και την ποικιλομορφία της στον κόσμο του σκέιτμπορντ.

«Είναι αυτές οι στιγμές που οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το σκέιτμπορντ είναι για οποιαδήποτε ηλικία, ανεξάρτητα το υπόβαθρο. Παράλληλα δείχνει ότι είναι προσβάσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η Πέιτζ Τόμπιν η οποία ζει με την οικογένεια της στην νοτιοανατολική ακτή της Αυστραλίας είπε ότι το σκέιτμπορντ την κάνει «πολύ χαρούμενη» και μάλιστα αυτή την εποχή προσπαθεί να μάθει ένα καινούργιο κόλπο, με το όνομα «Blunt to fakie».

Πρόκειται για αρχική κατάβαση στην ράμπα, ακολουθεί η ανάβαση και η ισορροπία στην άκρη της, κατά μήκος, ενώ στην συνέχεια πρέπει να στρίψει έτσι ώστε να επανάλαβει την κατάβαση.

Να σημειωθεί ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 2016, πρόσθεσε το σκέιτμπορντ στα ολυμπιακά αθλήματα, αρχής γενομένης από τους αγώνες στο Τόκιο.

Όσο για το είδωλο της, αυτή δεν είναι άλλη από την Σκάι Μπράουν από την Βρετανία, η οποία είχε ένα σοβαρό τραυματισμό τον Ιούνιο του 2020, κάνοντας την μητέρα της Έμα να έχει δεύτερες σκέψεις για το μέλλον της Πέιτζ στο άθλημα.

«Μου πέρασε απο το μυαλό να σταματήσει. Αν κάτι της συμβεί, θα κατηγορήσω τον εαυτό μου; Κάνω το σταυρό μου κάθε φορά και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί».

Έμα και Πέιτζ Τόμπιν βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϊ για μια επίδειξη. Το καλοκαίρι σχεδιάζουν να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, για μια φωτογράφιση, μια βιντεοσκόπηση ενώ ελπίζει να συνατήσει ένα από τα είδωλα της, τον Τόνι Χοκ.

Μάλιστα η Πέιτζ Τόμπιν έχει και μία συμβουλή να μοιραστεί με όσα παιδιά της ηλικίας της θέλουν να ασχοληθούν με το σκέιτμπορντ: «Ποτέ μην τα παρατάς».

 

Πηγή: CNN.com