ΔΙΕΘΝΕΣ
29/05/2021 18:36 EEST | Updated 29/05/2021 18:40 EEST

Το ανάρμοστο σχόλιο Μπάιντεν σε ένα κοριτσάκι 9 ετών που έκανε κάποιους να ανατριχιάσουν (vid)

Το 2019, αναφορικά με σχόλια για τη συμπεριφορά του προς μικρά κορίτσια, δήλωνε πως δεν βλέπει κάτι το ανάρμοστο.

MANDEL NGAN via Getty Images

Ότι ο Τζο Μπάιντεν συχνά-πυκνά έχει κάνει ατυχείς δηλώσεις δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο, ούτε κρύβεται. Αυτή τη φορά όμως το σχόλιο που προκάλεσε πολλά σχόλια χρηστών στον Twitter δεν αφορούσε κάποια άστοχη ή παρεξηγήσιμη έκφραση για ένα πολιτικό ζήτημα αλλά τα σχόλια του προς ένα κοριτσάκι 9 ετών που κατά κάποιους χαρακτηρίστηκαν ως μη επιτρεπτά.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την Daily Mail, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε στρατιωτική βάση στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 

Κάποια στιγμή, ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρεται στο κοινό που παρακολουθεί την ομιλία του, και σε άτομα τα οποία βρίσκονται πλάι του πάνω στην εξέδρα. Μετά ις ονομαστικές αναφορές, στρέφεται προς ένα κοριτσάκι του δημοτικού, ηλικίας 9 ετών που βρίσκεται εκεί μαζί του και λέει: «Λατρέυω τα κοτσιδάκια στα μαλλιά σου φιλενάδα. Σας το λέω, κοιτάξτε την, μοιάζει με κοπέλα 19 ετών, κάθεται εκεί σαν μια μικρή κυρία με τα πόδια σταυρωμένα».

 

Σημειώνεται πως το 2019, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σχετικά με τα όσα του προσάπτουν για την συμπεριφορά του απέναντι σε κορίτσια - τους μυρίζει τα μαλλιά, τα φιλάει- ότι «δεν πιστεύει» ότι έχει ενεργήσει ποτέ «ανάρμοστα» και πως δεν είχε ποτέ «πρόθεση να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα». Πριν τις δηλώσεις αυτές είχε επισυμανθεί ο τ΄ροπος που 

Πολλοί όμως ήταν αυτοί που σχολίασαν το βίντεο και τις δηλώσεις Μπαίντεν πως τα σχόλια και το ύφος του ήταν ανάρμοστα. Άλλοι πάλι έσπευσαν να τον υπερασπιστούν λέγοντας πως προφανώς «είναι κοινωνικά αδέξιος» κι τίποτα παραπάνω.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα του κοριτσιού ήταν αυτή που προλόγισε τον Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του αλλά το όνομά της όπως και αυτό του κοριτσιού δεν αναφέρονται στο δημοσίευμα.