Το σούπερ μόντελ Λίντα Εβαντζελίστα λέει ότι παραμορφώθηκε άσχημα μετά από αισθητική επέμβαση

Ενα από τα μεγαλύτερα αστέρια της πασαρέλας της δεκαετίας του '90, έμεινε «μόνιμα παραμορφωμένη».

Η Λίντα Εβαντζελίστα έκανε γνωστό μέσω του λογαριασμού της στο Instagram ότι έμεινε «μόνιμα παραμορφωμένη» μετά από μια αισθητική επέμβαση.

Το σούπερ μοντέλο, το οποίο ήταν ένα από τα πιο διάσημα της δεκαετίας του 1990, είπε ότι έχει αναπτύξει μια παραμόρφωτική ασθένεια που ονομάζεται «Παράδοχη Υπερπλασία Λιπώδους Ιστού» , προσθέτοντας ότι αυτή «κατέστρεψε το βιοπορισμό μου» και ότι την οδήγησε σε «έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης», που τελικά έφτασε ως την απομόνωσή της.

Η υπερπλασία περιγράφεται ως μια σπάνια και αρνητική επίδραση της κρυολιπόλυσης, όταν ο λιπώδης ιστός αναπτύσσεται αντί να συρρικνώνεται ως απάντηση της θεραπείας.

Λίντα Εβαντζελίστα στην πασαρέλα του Βερσάτσε το 1991-1992 κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.
Victor VIRGILE via Getty Images
Λίντα Εβαντζελίστα στην πασαρέλα του Βερσάτσε το 1991-1992 κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Η 56χρονη εξήγησε την απουσία της από τα φώτα της δημοσιότητας σε μια ανάρτηση στο Instagram που κοινοποιήθηκε την Πέμπτη.

«Σήμερα έκανα ένα μεγάλο βήμα για να διορθώσω ένα λάθος που υπέστην και το κράτησα στον εαυτό μου για πάνω από πέντε χρόνια», έγραψε.

«Για τους φανς μου που αναρωτιούνται γιατί δεν εργάζομαι ενώ η καριέρα των συνομηλίκων μου ευδοκιμεί, ο λόγος είναι ότι παραμορφώθηκα βάναυσα από τη διαδικασία της κρυολιπόλυσης, η οποία έκανε το αντίθετο από αυτό που υποσχόταν.

«Η θεραπεία αύξησε, αντί να μειώσει τα λιποκύτταρά μου και με άφησε μόνιμα παραμορφωμένη ακόμη και μετά από δύο επώδυνες, ανεπιτυχείς, διορθωτικές επεμβάσεις».

«Τώρα είμαι, όπως περιέγραψαν τα ΜΜΕ, αγνώριστη».

«Έχω αναπτύξει παράδοχη υπερπλασία λιπώδους ιστού, έναν κίνδυνο για τον οποίο δεν είχα ενημερωθεί πριν από τις διαδικασίες.»

«Αυτή η ασθένεια όχι μόνο κατέστρεψε την δουλειά μου, αλλά με έστειλε σε έναν κύκλο βαθιάς κατάθλιψης, βαθιάς θλίψης και στα χαμηλότερα βάθη της αυτο-απέχθειας».

«Στην πορεία, απομονώθηκα από όλους».

Η κρυολιπόλυση είναι μια δημοφιλής διαδικασία που ψύχει το λίπος, ώστε τα παγωμένα, νεκρά λιποκύτταρα να αποβάλλονται από το σώμα μέσω του ήπατος.

Ο ιστότοπος CoolSculpting αναφέρει ότι χρησιμοποιείται για «τη θεραπεία ορατών διογκώσεων λίπους στις υποπεριοχές (κάτω από το πηγούνι) και στις υπογνάθιες (κάτω από τη γνάθο), σε μηρούς, κοιλιακούς και πλευρά, στο λίπος στο στήθος, στην πλάτη, κάτω από τους γλουτούς και στον άνω βραχίονα».

Ο ιστότοπος προειδοποιεί επίσης ότι «μπορεί να εμφανιστούν σπάνιες παρενέργειες» και «μπορεί να προκαλέσουν μια ορατή διεύρυνση στην περιοχή θεραπείας, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί 2 έως 5 μήνες μετά τη θεραπεία και απαιτεί χειρουργική επέμβαση για διόρθωση».

Η Λίντα αναφέρει επίσης ότι έχει κινηθεί νομικά, προσθέτοντας: «Με αυτήν την αγωγή, προσπαθώ να απαλλαγώ από την ντροπή μου και να κάνω γνωστή την ιστορία μου.

«Βαρέθηκα να ζω έτσι. Θα ήθελα να βγω από την πόρτα μου με το κεφάλι ψηλά, παρά το γεγονός ότι δεν μοιάζω πια στον εαυτό μου ».

George Michael and Linda Evangelista during the Too Funky video shoot circa 1992 in Paris
Kevin Mazur via Getty Images
George Michael and Linda Evangelista during the Too Funky video shoot circa 1992 in Paris

Κατά τη διάρκεια της ακμής της, η Λίντα ήταν ένα περιζήτητο μοντέλο σε κορυφαίες πασαρέλες και εξώφυλλα περιοδικών, καθώς και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες.

Έχει εμφανιστεί επίσης στο πλευρό της Ναόμι Κάμπελ, της Σίντι Κρόφορντ και της Κρίστι Τέρλινγκτον στο διάσημο μουσικό βίντεο του Τζορτζ Μάικλ «Freedom! 90».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα