Το τμήμα του καθίσματος αεροπλάνου που οι αεροσυνοδοί συμβουλεύουν να μην αγγίξουμε

Γιατί; Απλούστατα διότι, όπως υποστηρίζουν, δεν καθαρίζεται ποτέ.
.
Marc Dufresne via Getty Images
.

Φαίνεται ότι υπάρχει ένα μέρος των θέσεων του αεροπλάνου που κάποιοι συνιστούν να μην κάθεσαι ποτέ - γιατί είναι τόσο βρώμικο.

Μιλώντας στο Ski Vertigo, μια αεροσυνοδός προειδοποίησε ότι υπάρχουν μέρη σε ορισμένα καθίσματα αεροπλάνων που είναι πολύ, πολύ πιο ακάθαρτα από τα υπόλοιπα.

«Η ευαισθητοποίηση και η προετοιμασία είναι οι καλύτεροι σύμμαχοί μας ενάντια στα μικρόβια σε ένα αεροπλάνο», αναφέρει.

Craig Hastings via Getty Images

Λοιπόν, που - και ποιο - είναι το χειρότερο σημείο;

Είναι η «τσέπη» που βλέπουμε στο πίσω μέρος των καθισμάτων ορισμένων αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με τα λόγια της αεροσυνοδού.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αποθηκευτικό χώρο, ας σκεφτούμε την τσάντα μιας χρήσης για τα αντικείμενά μας», συνέστησε.

«Αυτό όχι μόνο διατηρεί τα υπάρχοντά μας καθαρά, αλλά και απλοποιεί τον καθαρισμό τους και ελαχιστοποιεί την επαφή με πιθανούς ρύπους».

Η- σημειωτέον ανώνυμη - αεροσυνοδός που μίλησε στο Sky Vertigo δεν είναι μόνη, φαίνεται.

Απαντώντας σε μια ερώτηση του Reddit (σ.σ. αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζήτησης) που έγραφε «Αεροσυνοδοί του Reddit, ποια είναι μερικά ανησυχητικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες;», ο χρήστης u/HausOfDarling ― που ήταν αεροσυνοδός μεγάλων αποστάσεων για έξι χρόνια όταν απάντησε στην ερώτηση ― προειδοποίησε για την ίδια περιοχή.

«Πάντα λέω: Ποτέ μα ΠΟΤΕ να μην τοποθετήσουμε κάτι στην ”τσέπη” των καθισμάτων του αεροπλάνου», είπε.

«Καθαρίζονται από σκουπίδια, αλλά ουσιαστικά δεν καθαρίζονται ποτέ. Έχω τραβήξει έξω (πράγματα) και έχω δει όλα τα είδη να βγαίνουν από εκεί. Βρώμικα χαρτομάντιλα, τσάντες αρρώστων, σουβλάκια, κάλτσες, πόδια ανθρώπων, τσίχλες, μισορουφημένα γλυκά, κουκούτσια μήλου… και μετά την επόμενη πτήση πηγαίνουμε και βάζουμε το τηλέφωνο/φορητό υπολογιστή/iPad εκεί μέσα».

Ο χρήστης πρόσθεσε ακόμη ότι, «οι άνθρωποι φαίνεται να κουλουριάζονται σε εμβρυϊκή θέση βάζοντας τα πόδια τους στην τσέπη του καθίσματος... Απλώς… δεν ξέρω γιατί».

Μετά από αυτά, η κίνηση να τοποθετήσουμε πράγματα εκεί είναι μάλλον απορριπτέα.