Σεισμός-Τουρκία: Γιος πυροσβέστη που έσωσε τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο ο διασώστης της 7χρονης Χατάι

Πατέρας και γιός έγιναν ήρωες κάτω από ανατριχιαστικά όμοιες συνθήκες με διαφορά 28 ετών.
Facebook/Dimitrios Menemenlis

Ενα συγκινητικό παιχνίδι επεφύλασε η μοίρα για έναν πατέρα και γιό που με έγιναν ήρωες κάτω από ανατριχιαστικά όμοιες συνθήκες με διαφορά 28 ετών κι ενώ ο πρώτος δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή για να καμαρώσει την κληρονομία που άφησε πίσω του.

Οπως έγινε γνωστό, ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που έβγαλαν ζωντανό την Τρίτη το 7χρονο κορίτσι από κτίριο, που κατέρρευσε στον φονικό σεισμό της Τουρκίας, είναι γιός ενός άλλου ηρωικού πυροσβέστη, που το 1995 είχε γίνει φωτεινό παράδειγμα ζωής και αυτοθυσίας, σώζοντας, από τα χαλάσματα κτιρίου που είχε πέσει από τον σεισμό στο Αίγιο, τον 11χρονο τότε Ανδρέα Μπογδάνο.

Ο Ανδρέας Μπογδάνος πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τον σεισμό στο Αίγιο.
Ο Ανδρέας Μπογδάνος πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τον σεισμό στο Αίγιο.
Eurokinissi

Πρόκειται για τον πυραγό Κώστα Νίκα, τον αξιωματικό- επιστήμονα της ελληνικής αποστολής, πτυχιούχο πολιτικό μηχανικό του Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακό στην κατάρρευση κτιρίων από φυσικές καταστροφές, ο οποίος αποτελεί την ψυχή της ομάδας, μελετώντας τους χώρους και δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι συνάδελφοι του, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δική τους ζωή και των ανθρώπων που εντοπίζονται στα χαλάσματα.

Η είδηση «διέρρευσε» από την ανάρτηση ενός άλλου μέλους της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία, ο οποίος έγραψε με συγκίνηση και καμάρι για την προσφορά του συναδέλφου και φίλου του, θυμίζοντας την ηρωική πράξη του πατέρα του, Παναγιώτη Μίχα, το 1995 στο Αίγιο.

«Ο Τάκης θα καμαρώνει το γιό του από ψηλά», λένε πυροσβέστες που ήξεραν καλά τον πατέρα του Κώστα Νίκα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν Διευθυντής της Περιφέρειας Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή