ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/09/2020 07:11 EEST | Updated 18/09/2020 07:29 EEST

Τρεις ράπερ μιλούν για το γελαστό παιδί που σκότωσαν οι φασίστες: Τον Παύλο Φύσσα

O Λεωνίδας από τους Social Waste, ο SXO από τους Rationalistas και ο Brak The Mask εξηγούν στην HuffPost Greece γιατί η καταδίκη της νεοναζιστικής παράταξης είναι το λιγότερο που περιμένουν τον Οκτώβριο.

Eurokinissi

″Ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή
σκοτώσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί”

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν η λέξη «επέτειος» γύρω από το όνομα του Killah P, κατά κόσμον Παύλου Φύσσα, που σκοτώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, από μαχαιριά ενός νεοναζί, ενός φασίστα, ενός μέλους της Χρυσής Αυγής, τον Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι, στην περιοχή που μεγάλωσε. Ήταν νέος, ταλαντούχος και οραματιστής. Υλικά που δίνουν ζωή και όχι το αντίθετο.

Ήταν εκείνη η μέρα που η κατά άλλους «πατριωτική Χρυσή Αυγή», μίκρυνε πολύ στα μάτια των «δεν έχω τι να ψηφίσω». Μέσα σε λίγες ημέρες, πολίτες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έκαναν πως κατάλαβαν επιτέλους ποιούς έβαλαν με την ψήφο και την υποστήριξή τους στην Βουλή, στο «Σπίτι της Δημοκρατίας».

Και μπορεί εκείνοι να μην είναι πια εντός «σπιτιού», δεν είναι όμως ούτε εντός φυλακής, κάτι που η κοινωνία αναμένει στην δικαστική απόφαση στις 7 Οκτωβρίου.

″Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις

όμορφα και όρθιος

σε δημόσια θέα

Με λένε Παύλο Φύσσα

από τον Περαία

Για αυτό και η σημερινή επέτειος είναι η πλέον σημαντική. Μπορεί αυτά τα επτά χρόνια οι νεοναζί να μπαινόβγαιναν σε αίθουσες της βουλής και σε τηλεοπτικά πάνελ, μπορεί να άλλαξαν παρατάξεις ή να ίδρυσαν κόμματα που είναι «ΓΤΠ», αλλά στο τέλος έγινε αυτό που είχε πει η Μάνα, Μάγδα Φύσσα: «Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει».

Η HuffPost Greece μίλησε με τρεις καλλιτέχνες, τρεις συναδέλφους του Παύλου Φύσσα που τον ήξεραν καλά. Θυμήθηκαν τις στιγμές μαζί του, εξήγησαν καθαρά ποιά δικαστική απόφαση εναντίον των δολοφόνων του θα τους δικαιώσει κι έδωσαν το πιο λογικό μήνυμα, το οποίο, στο τέλος της ημέρας το ξεχνάμε. Στο τέλος θα νικήσει ο άνθρωπος. Οι Λεωνίδας από Social Waste, Sxo από Rationalistas και Brak the Mask εξηγούν γιατί η φετινή επέτειος είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη. 

 

Λεωνίδας από Social Waste: Η ελληνική κοινότητα έχει εκφασιστεί ξανά. Αυτό με τρομάζει

Huffpost GR