Τσαβούσογλου: Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, η Τουρκία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα

Δηλώσεις από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στο συνεχιζόμενο επιθετικό μοτίβο της Άγκυρας.
|
Umit Bektas via Reuters

«Ενώ η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, εμείς θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο της ακραία επιθετικής τουρκικής ρητορικής.

O Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι η αποστολή των αμερικανικής προέλευσης τεθωρακισμένων στη Λέσβο και στη Σάμο ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Ξεκάθαρα μηνύματα προς την Άγκυρα έστειλε από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του χαιρετισμού του στην τελετή ονοματοδοσίας της πυραυλακάτου του Πολεμικού Ναυτικού, «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος», σε τελετή στον Σκαραμαγκά.

«Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται και στον 21 αιώνα δεν χωρούν αυτοκρατορικά οράματα και επίδοξοι τοπικοί ταραχοποιοί», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Τα προβλήματα λύνονται ειρηνικά, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο», ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι λάθος κάποιων να δηλητηριάζουν την κοινή τους γνώμη ανακαλύπτοντας εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν, απαντώντας ουσιαστικά στις συνεχείς προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην επιθετική ρητορική που χρησιμοποιεί η Τουρκία.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα