Τζένιφερ Λόρενς: Δήλωσε ότι είναι η πρώτη πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης και το twitter θύμωσε

«Και η Λίντα Χάμιλτον; Η Σιγκούρνι Γουίβερ, η Αντζελίνα Τζολί, η Χάλι Μπέρι, η Ούμα Θέρμαν;».
LOADINGERROR LOADING

Η Τζένιφερ Λόρενς δέχτηκε πυρά για τη δήλωση της ότι πρωταγωνιστικοί ρόλοι για γυναίκες σε ταινίες δράσης δεν υπήρξαν ποτέ πριν από τη συμμετοχή της στο franchise του «Hunger Games».

Οι οργισμένες αντιδράσεις άρχισαν το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου, όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η συνέντευξη με τη συνάδελφο της, ηθοποιό Βαϊόλα Ντέιβις στο Actors On Actors του Variety.

Στην προσπάθεια της να υποστηρίξει τις άδικες διαφορές όσον αφορά τους ρόλους των ανδρών και των γυναικών ηθοποιών στο Χόλιγουντ, η Λόρενς έφερε ως επιχείρημα ένα ανακριβές γεγονός που θύμωσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως είπε στη συνέντευξη «Κανείς δεν είχε βάλει ποτέ γυναίκα πρωταγωνίστρια σε ταινία δράσης» πριν από τον ρόλο της ως Κάτνις Εβερντιν στη σειρά ταινιών Hunger Games.

Axelle/Bauer-Griffin via Getty Images

Οι δημοφιλείς ταινίες Hunger Games, που βασίζονται στα μυθιστορήματα για νέους ενήλικες της Σούζαν Κόλινς, ακολουθούν εφήβους από τις 12 περιοχές της Πάνεμ που επιλέγονται τυχαία για να πολεμήσουν μέχρι θανάτου.

«Μας είχαν πει ότι τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούν να ταυτιστούν με έναν άνδρα πρωταγωνιστή, αλλά τα αγόρια δεν μπορούν να ταυτιστούν με μια γυναίκα», πρόσθεσε η Λόρενς.

«Μου δίνει τόση χαρά κάθε φορά που βλέπω να βγαίνει μια ταινία που καταρρίπτει κάθε μία από αυτές τις πεποιθήσεις και αποδεικνύει ότι είναι απλώς ένα ψέμα για να μένουν εκτός των ταινιών κάποιοι άνθρωποι. Για να παραμένουν κάποιοι στις ίδιες θέσεις που ήταν πάντα».

Τα σχόλια της ηθοποιού έγιναν γρήγορα viral, με τους χρήστες του Twitter να επισημαίνουν εύστοχα μία πλειάδα γυναικών ηθοποιών οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες δράσης, ακόμη και σε ολόκληρα franchise κατά το παρελθόν.

«Πώς η Τζένιφερ Λόρενς λέει τώρα ότι δεν υπήρχε γυναίκα ηθοποιός σε ταινία δράσης μέχρι τον ρόλο της στο Hunger Games … Άραγε τι έκαναν η Παμ Γκρίερ, η Σιγκούρνι Γουίβερ, η Ούμα Θέρμαν και η Μίλα Γιόβοβιτς;» έγραψε ένας χρήστης του Twitter.

Άλλος έκανε το εξής σχόλιο: «Η Λόρενς έχει προφανώς τόση εμμονή με τον εαυτό της που ξεχνάει ότι πολλές άλλες γυναίκες υπήρξαν πρωταγωνίστριες σε ταινίες δράσης: η Λίντα Χάμιλτον, HELLO. Η Σιγκούρνι Γουίβερ; Η Αντζελίνα Τζολί; Η Χάλι Μπέρι; Η Ούμα Θέρμαν και οι κυρίες του Kill Bill; Το καστ του Death Proof ; Η Λόρενς είναι εκνευριστική».

Ένας άλλος χρήστης ανάρτησε screenshot του διαγραμμένου tweet του Variety με τον αμφιλεγόμενο ισχυρισμό της Λόρενς.

Υπήρξαν ωστόσο και αρκετοί θαυμαστές που έσπευσαν να υπερασπιστούν την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό.

«Τα βάζουν με τη J-Law για αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μοιράστηκε (με μεγάλη χλεύη) όσα είπαν σε εκείνη και την ομάδα της στελέχη του στούντιο, όχι αυτό που πίστευε εκείνη τη στιγμή», έγραψε ένας θαυμαστής.

Άλλη, προς υπεράσπιση της, ανάρτηση έγραφε ότι «η διένεξη για τη δήλωση της ηθοποιού είναι ανόητη»: «Ναι, η Τζένιφερ Λόρενς κάνει λάθος για τις γυναίκες πρωταγωνίστριες σε ταινίες δράσης, αλλά η βασική θέση της είναι σωστή. Ασχοληθείτε με αυτό, ίσως μάθετε κάτι».

Δημοφιλή