Βαρουφάκης σε Bild: «Έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε»

Βαρουφάκης σε Bild: «Έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε»
Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ιδρυτής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, σχολίασε με καυστικό τρόπο τους εορτασμούς της ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, κάνοντας λόγο για «παραμύθι» που περνάνε στα διεθνή ΜΜΕ η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.

Αναλυτικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε: «Σήμερα που τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού περνάνε στα διεθνή ΜΜΕ το παραμύθι της εξόδου από τα Μνημόνια, η ανάλυση του ΜέΡΑ25 για το που βρισκόμαστε και τι πρέπει να γίνει είναι πιο αναγκαία από ποτέ».

«Έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε»

Ο Γιάννης Βαρουφάκης επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις του σε συνέντευξη του στην Γερμανική εφημερίδα BILD, την οποία έδωσε στο εξοχικό σπίτι του, στην Αίγινα.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, μετά από 3 μνημόνια, 270 δισ. ευρώ και δύο περικοπές χρέους, η Ελλάδα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην ίδια μαύρη τρύπα και συνεχίζει να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά κάθε μέρα. Ένας από τους λόγους είναι και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις των δανειστών μας για περικοπές, εμποδίζουν τις επενδύσεις και την κατανάλωση...».

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. «Το Κράτος παραμένει χρεοκοπημένο, τα δάνεια αυξάνονται, οι πολίτες της χώρας είναι φτωχότεροι, οι εταιρείες χρεοκοπούν και το ακαθάριστο εθνικό προϊόν έχει μειωθεί κατά 25%. Όλοι χρωστούν σε όλους και κανείς δεν πληρώνει».

Δημοφιλή