Βενετία: Γάλλοι τουρίστες έκλεψαν γόνδολα για να κάνουν βόλτα

Συνελήφθησαν όταν τρεις ντόπιοι σε βάρκα παρατήρησαν ότι η γόνδολα κάνει ζιγκ-ζαγκ στο κανάλι.
carstenbrandt via Getty Images

Λίγες ημέρες αφότου τουρίστρια πόζαρε γυμνή στα σκαλιά καθεδρικού ναού στο Αμάλφι, δύο Γάλλοι τουρίστες συνελήφθησαν καθώς φέρεται να έκλεψαν γόνδολα στη Βενετία.

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι έκλεψε γόνδολα από τον σταθμό Ακαντέμια, για να κάνει μια βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/10).

Ο ιδιοκτήτης της γόνδολας, Τζόρτζιο Μπόνγκολο, δήλωσε ότι τα αντικείμενα που βρίσκονταν εντός της γόνδολας - ένα κάλυμμα, μαξιλάρια, διακοσμητικά και άλλα αντικείμενα αξίας αρκετών εκατοντάδων δολαρίων - πετάχτηκαν στο κανάλι, πριν την απομακρύνουν με κουπί.

Οι δύο τουρίστες συνελήφθησαν όταν τρεις ντόπιοι σε βάρκα παρατήρησαν ότι η γόνδολα κάνει ζιγκ-ζαγκ στο κανάλι, καθώς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Εκτός από το γεγονός ότι ενδεχομένως αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή, το ζευγάρι αντιμετωπίζει επίσης αστική υπόθεση για αποζημίωση στον Μπόνγκολο.

«Το χρησιμοποιούσαν ως κανό, αλλά η γόνδολα δεν είναι σαν κανό - δεν πηγαίνει ευθεία μπροστά», είπε. «Δεν είναι εύκολη βάρκα για ελιγμούς, κινείται εδώ και εκεί και σταματάει. Την κωπηλατείς όρθιος, με το forcola*», είπε ο γονδολιέρης.

«Τρεις άνδρες είδαν αμέσως ότι είχε κλαπεί, τους σταμάτησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Έσωσαν τη γόνδολα μου, αλλιώς ποιος ξέρει πού θα είχε καταλήξει μέχρι το πρωί», πρόσθεσε.

Οι γόνδολες δεν είναι φτηνές βάρκες μαζικής παραγωγής. Ο Μπόνγκολο λέει ότι το χειροποίητο σκαλιστό σκάφος του κόστισε 59.000 δολάρια και ξοδεύει 3.000 ευρώ κάθε χρόνο για να το βάφει ξανά.

«Οι γόνδολες είναι πραγματικά ευαίσθητες και όμορφες και χρειάζονται πολλά χρήματα για συντήρηση», εξήγησε, όπως τονίζει το CNN.

Ο δικηγόρος του Μπόνγκο, Αογκούστο Παρέσε, δήλωσε στο CNN ότι ο πελάτης του διεκδικεί αποζημίωση για τα αντικείμενα που φέρεται να πετάχτηκαν έξω από τη γόνδολα, καθώς και για γρατζουνιές και ζημιές στο σκάφος, συνολικού ύψους περίπου 10.000 - 15.000 ευρώ. Θα ζητηθεί επίσης αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος για τις ημέρες που βρίσκεται υπό επισκευή, καθώς και «ηθική βλάβη».

Αναμένει να ολοκληρώσει την αστική αγωγή σε περίπου ένα μήνα, ενώ η ποινική υπόθεση μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.

...

*Το Fórcola είναι το τυπικό βενετσιάνικο rowlock που παρέχει μια ποικιλία θέσεων υπομόχλιο, καθεμία από τις οποίες έχει τη δική της επίδραση στο κουπί του κωπηλάτη.

Δημοφιλή