Βία ανηλίκων στον Άγιο Δημήτριο: Ξυλοδαρμός 15χρονου για βίντεο στο TikTok

Τον χτύπησαν επειδή νόμιζαν ότι ήταν πρόκληση προς αυτούς.
.
.
Eurokinissi

Ξυλοδαρμός 15χρονου από άλλους ανηλίκους έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στον Άγιο Δημήτριο, σχετικά με ένα βίντεο στο TikTok.

«Ήρθαν από κοντά, μου είπαν να μιλήσουμε, με χτύπησαν. Με χέρια (με χτύπησαν), τώρα δεν πρόσεξα εάν είχαν και κάτι άλλο, αλλά με χέρια», είπε ο 15χρονος που περικυκλώθηκε από 6 συνομήλικους του που τον απειλούσαν και τον χτυπούσαν. Αφορμή αποτέλεσε ένα τραγούδι που είχε ανεβάσει στο TikTok το οποίο το θεώρησαν πρόκληση προς αυτούς, πιστεύοντας ότι το 15χρονο θύμα έχει εμπλακεί και παλαιότερα σε καβγά.

«Νόμιζαν ότι ήμουν σε ένα περιστατικό που δεν ήμουν και για αυτό έγινε όλο αυτό ότι και καλά δεν το παραδεχόμουν στην αρχή», είπε ο 15χρονος.

Την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης από διάφορα προφίλ στα social media έστελναν στον 15χρονο μηνύματα απειλώντας τον ίδιο και την οικογένεια του. Μόλις ο 15χρονος επέστρεψε σπίτι αιμόφυρτος προσπάθησε να κρύψει από τους γονείς του το τι είχε συμβεί γιατί φοβόταν. Η μητέρα του περιγράφει πώς ανακάλυψε ότι ο γιος της είχε χτυπηθεί τόσο άγρια. «Έκρυβε το μάτι του με την μπλούζα, προσπαθούσε να κρυφτεί. Ψυχολογικά φαινόταν ότι δεν ήταν καλά, με το που μου κατεβάζει την μπλούζα και το βλέπω εννοείται ότι εντάξει, τρελαθήκαμε», είπε η μητέρα του παιδιού.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι γονείς αμέσως κάλεσαν την αστυνομία. «Μας ανέφεραν ότι θα θεωρηθεί και ως αμέλεια ανηλίκου αυτό όταν τους ρωτήσαμε για ποιον λόγο, μας είπαν γιατί το παιδί ήταν χωρίς την επίβλεψη μας έξω και τους είπα ’συγγνώμη, 15 χρονών παιδί, και τι ώρα ήταν να το έχουμε από το χεράκι;», είπε η μητέρα του μαθητή.

Οι γονείς μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους όπου κατήγγειλαν το περιστατικό.. Οι ανήλικοι αναζητούνται από την αστυνομία.

Δημοφιλή