Βιετνάμ: Αστυνομικοί οδηγούν δια της βίας γυναίκα για τεστ κορονοϊού (βίντεο)

Οι εικόνες έχουν προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
NurPhoto via Getty Images

Ενα βίντεο με αστυνομικούς να ωθούν με βία μια γυναίκα για να κάνει τεστ για Covid στο νότιο Βιετνάμ έχει κάνει τον γύρο των τοπικών ΜΜΕ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της χώρας.

Στο βίντεο που αρχικά δημοσίευσε ο ιστότοπος της κρατικής εφημερίδας Tuoi Tre, δύο αξιωματικοί της αστυνομίας καταγράφονται να περνούν τα χέρια της γυναίκας πίσω από την πλάτη της, μπροστά στο παιδί της που έκλαιγε, καθώς την βγάζουν από το διαμέρισμά της στην επαρχία Μπιν Ντουόνγκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματικοί έσπασαν την κλειδαριά του διαμερίσματος της γυναίκας, αφού εκείνη αρνήθηκε να κάνει ένα από τα καθιερωμένα τεστ για κορονοϊό στο κτίριο της συγκρότημα την Τρίτη.

Η γυναίκα είπε ότι ήταν απασχολημένη με ένα online μάθημα γιόγκας και δεν ήθελε να πάει για το τεστ, επειδή στο σημείο μπορεί να υπήρχε αρκετός κόσμος συγκεντρωμένος, ανέφερε η εφημερίδα.

Εν τέλει, όπως προκύπτει από το βίντεο, η γυναίκα μεταφέρθηκε με το ζόρι στο σημείο, όπου ένας αστυνομικός της κρατούσε τα χέρια ενώ ο υγειονομικός πήρε δείγμα με μπατονέτα.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν έρευνα για τα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τους βιετναμέζικους νόμους, οι άνθρωποι που αντιστέκονται στις απαραίτητες διαδικασίες για τον περιορισμό των μεταδοτικών ασθενειών και συνεχίζουν να μεταδίδουν τη νόσο αντιμετωπίζουν έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, αλλά η αστυνομία δεν μπορεί να εισβάλει σε ιδιωτικά νοικοκυριά χωρίς ένταλμα.

Δημοφιλή