Νέα πτώση 10% στα κρούσματα και τους θανάτους από κορονοϊό παγκοσμίως

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε, ωστόσο, ότι πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες εξάρσεις της νόσου τώρα που το βόρειο ημισφαίριο εισέρχεται στο χειμώνα.
.
.
Eurokinissi

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός νέων κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό παγκοσμίως συνέχισε να μειώνεται την περασμένη εβδομάδα, με περίπου 3,3 εκατομμύρια νέες μολύνσεις και περίπου 55.000 θανάτους, σημειώνοντας πτώση 10% και στα δύο.

Στην τακτική εκτίμησή του για την πανδημία που εκδόθηκε την Τρίτη, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ είπε ότι οι μεγαλύτερες πτώσεις στα κρούσματα καταγράφηκαν στη Μέση Ανατολή, τον Δυτικό Ειρηνικό και την Αμερική.

Ο ΠΟΥ ανέφερε για πρώτη φορά σημαντική μείωση των κρουσμάτων στα μέσα Σεπτεμβρίου, με πτώση των αριθμών σε όλες τις περιοχές του κόσμου - η πρώτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες που τα κρούσματα της Covid-19 μειώθηκαν.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όλες οι περιοχές του πλανήτη ανέφεραν μείωση των θανάτων πάνω από 15%, εκτός από την Ευρώπη, όπου ο αριθμός ήταν παρόμοιος με την προηγούμενη εβδομάδα, και την Αφρική, όπου σημειώθηκε αύξηση περίπου 5%.

Στην Ασία, ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τέταρτο. Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες εξάρσεις του κορονοϊού καθώς το βόρειο ημισφαίριο εισέρχεται στο χειμώνα.

Η ασθένεια εξαπλώνεται πιο εύκολα κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους. Οι περιορισμοί των κοινωνικών αποστάσεων έχουν χαλαρώνει, επίσης, σε πολλές χώρες που έχουν σχετικά υψηλό επίπεδο εμβολιασμού.

Δημοφιλή