Βίντεο «έδειξε» πώς η έγινε η τραγωδία στο Λαγονήσι

Κάμερα ασφαλείας δείχνει πως έγινε την περασμένη Τετάρτη η τραγωδία με έναν νεκρό στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Resort Lagonisi.
EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας απεικονίζει καρέ-καρέ πως έγινε την περασμένη Τετάρτη η τραγωδία με έναν νεκρό στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Resort Lagonisi.

Οι περισσότερες απαντήσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα έρθουν μέσα από το υλικό αυτό, που αποτυπώνει το δυστύχημα που είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 28χρονος μοτοσικλετιστής.

Το βίντεο έχει συλλεχθεί από τους αστυνομικούς και αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Σύμφωνα με τις εικόνες, αυτοκίνητο, μάρκας Jaguar, κινούνταν με ταχύτητα στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου όταν κάποια στιγμή βρέθηκε μπροστά του ένα άλλο όχημα. Ο οδηγός της Jaguar επιχείρησε να το προσπεράσει στρίβοντας στην δεξιά λωρίδα. Εκείνη τη στιγμή κινούνταν με ταχύτητα πίσω από τη Jaguar ο 28χρονος με μηχανή μεγάλου κυβισμού, ο οποίος έστριψε δεξιά για να μπει και αυτός στη δεξιά λωρίδα.

Δηλαδή, η Jaguar και η μηχανή μεγάλου κυβισμού έστριψαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα την ώρα του ελιγμού η μοτοσικλέτα να ακουμπήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, να εκτραπεί της πορείας της και να πέσει με σφοδρότητα πάνω σε φοίνικα. Ο άτυχος μοτοσικλετιστής διαμελίστηκε.

Ο οδηγός της Jaguar, ο οποίος κατέχει διευθυντική θέση σε γνωστή πολυεθνική εταιρία, σταμάτησε όταν διαπίστωσε τι έχει συμβεί. Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να πιάνει με απελπισία το κεφάλι του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο τον οδήγησαν στο πλησιέστερο κέντρο υγείας για να δώσει αίμα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή οποιαδήποτε άλλη ουσία. Τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος για το αλκοόλ δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστά στην ΕΛ.ΑΣ. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία η εξέταση θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Για την έρευνα έχει οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας εκ μέρους του Δημοσίου, ενώ αναμένεται οι εμπλεκόμενες πλευρές να αναθέσουν την έρευνα και σε ιδιώτες πραγματογνώμονες.

Δημοφιλή