Βίντεο: Κοπάδι από πεινασμένους καρχαρίες σε φρενίτιδα κατασπαράζει ό,τι βρει στο διάβα του

Τρομακτικές εικόνες βγαλμένες κατευθείαν από το «Jaws».
JACK GUEZ via Getty Images

Ενας ψαράς από τη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, νομίζοντας ότι έχει εντοπίσει μια γενναία ποσότητα τόνων και κατ’επέκταση μια καλή ψαριά, βρέθηκε ξαφνικά ανάμεσα σε ένα κοπάδι από πεινασμένους καρχαρίες, οι οποίοι απολάμβαναν σε κατάσταση μανίας το γεύμα τους.

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο», είπε ο Ντίλον Μέι, ο οποίος δημοσίευεσε το βίντεο που κόβει την ανάσα.

Οι καρχαρίες κολάτσιζαν εκείνη τη στιγμή μια «δεξαμενή» από φρίσσες (Mενχάντεν). Το Μενχάντεν είναι ένα μικρό ψάρι, αρκετά συνηθισμένο στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, το οποίο αποτελεί θήραμα πολλών ψαριών και θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των φαλαινών. Αν και μικροσκοπικό, η Nature Conservancy, αποκαλεί το Μενχάντεν «το πιο σημαντικό ψάρι στην θάλασσα».

Ένα ψάρι Mενχάντεν
Ένα ψάρι Mενχάντεν
Lowell Georgia via Getty Images

Ο Μέι και η κοπέλα του βρίσκονταν στο σκάφος ενός φίλου, το οποίο από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε περιτριγυρισμένο από ένα τσούρμο καρχαρίες. Και κάπως έτσι απαθανάτισε το πρωτόγνωρο - και ομολογουμένως τρομακτικό - θέαμα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ωκεανογραφική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ, οι καρχαρίες «μπορούν να αντέξουν έως και έξι εβδομάδες χωρίς να τραφούν», ωστόσο εφόσον ανοίξει η όρεξή τους, είναι ικανοί «να φάνε οτιδήποτε»: Από λάστιχα, πινακίδες κυκλοφορίας, γούνινα παλτό, ακόμη και μια στολή κατάδυσης με όλα της τα εξαρτήματα.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή