Περού: Μεθυσμένος ντελιβεράς τριγυρνούσε με μια αρχαία μούμια στην τσάντα του

Ο νεαρός άντρας ήθελε να γνωρίσει τη «Χουανίτα» στους φίλους του.
REUTERS

Η αστυνομία στο Περού έκανε μια αναπάντεχη ανακάλυψη, ξεψαχνίζοντας έναν ντελιβερά που οδηγούσε μεθυσμένος σε έναν αρχαίο αρχαιολογικό χώρο, στην πόλη Πούνο.

Μέσα στην τσάντα του ντελιβερά, βρέθηκε μια αρχαία μούμια. Ο άντρας δήλωσε πως με την μούμια μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιό, με αποτέλεσμα να την θεωρεί πια «ένα είδος πνευματικής φίλης». Ο ντελιβεράς δεν δίστασε να δηλώσει πως είχε χώσει τα λείψανα στην τσάντα του, προκειμένου να τα δείξει στους φίλους του.

Ο άντρας εξήγησε ότι κρατούσε τη «Χουανίτα», όπως είχε ονομάσει ο ίδιος τη μούμια, σε ένα κουτί στο δωμάτιό του, δίπλα στην τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε ότι η μούμια ήταν ιδιοκτησία του πατέρα του, χωρίς να διευκρινίσει πώς περιήλθε στην κατοχή του.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το πτώμα μετρούσε από 600 μέχρι 800 χρόνια και ότι επρόκειτο για το σώμα ενός ενήλικου άντρα και όχι κάποιας γυναίκας, όπως είχε πιστέψει ο ντελιβεράς.

Η μούμια ήταν τυλιγμένη με επιδέσμους σε εμβρυϊκή θέση. Η μουμιοποίηση συνηθιζόταν σε διάφορους πολιτισμούς στο Περού πριν από την άφιξη των Ισπανών κατακτητών.

Η αστυνομία κατέσχεσε τη μούμια και την παρέδωσε στο υπουργείο Πολιτισμού του Περού. Ο ντελιβεράς και οι δύο φίλοι του, ηλικίας 23 έως 26 ετών, συνελήφθησαν και ερευνώνται για πιθανά εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Πηγή: ΒΒC

Δημοφιλή