Βίντεο - ντοκουμέντο με τον Γουάινστιν να παρενοχλεί μία από τις γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για βιασμό

Βίντεο - ντοκουμέντο με τον Γουάινστιν να παρενοχλεί μία από τις γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για βιασμό
Youtube

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Sky News καταγράφει τον κάποτε πανίσχυρο κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική επίθεση, σε πλήρη «δράση».

Ειδικότερα, στο βίντεο ο Γουάινστιν εμφανίζεται να αγγίζει και να αγκαλιάζει την 28χρονη επιχειρηματία Melissa Thompson, ενώ η νεαρή γυναίκα βρίσκεται στα γραφεία της εταιρείας του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επαγγελματική συνάντηση.

Το βίντεο κατέγραψε η ίδια η Thompson, οποία υποστηρίζει ότι λίγες ώρες αργότερα, ο Γουάινστιν τη βίασε σε κοντινό ξενοδοχείο.

Σε συνέντευξη της στο Sky News η Melissa Thompson είπε ότι φτάνοντας στα γραφεία της εταιρείας του Γουάινστιν περίμενε ότι η συνάντηση θα γινόταν με την ομάδα μάρκετινγκ. Σύμφωνα όμως, με το βίντεο, ο Γουάινστιν μπαίνει στο γραφείο μόνος, λέει στο προσωπικό να μην τους διακόψει κανείς, κλείνει και κλειδώνει την πόρτα. Η Thompson δίνει το χέρι της για χειραψία, εκείνος όμως το απωθεί και την αγκαλιάζει, λέγοντας «ωραία, ας συνεχίσουμε».

Ο Γουάινστιν κάθεται και της λέει «μπορώ να σε φλερτάρω;» κι εκείνη απαντά «θα δούμε, ίσως λίγο». Στο σημείο εκείνο, ο Γουάινστιν δείχνει να ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες της πλατφόρμας που παρουσιάζει η Thompson, γεγονός που όπως λέει η ίδια έγινε σκοπίμως προκειμένου να την κάνει να νιώσει άνετα, καθώς «έπαιζε από την αρχή το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι θέλοντας να δει τι περιθώριο πίεσης είχε και ποιές θα ήταν οι πιθανές αντιδράσεις μου...».

Σε κάποιο άλλο σημείο της συνάντησης, ενώ η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την βίντεο-πλατφόρμα που του παρουσιάζει, η Thompson ακούγεται να λέει «τα data είναι καυτά, σωστά;» και ο Γουάινστιν να απαντά «είναι καυτά. Εσύ είσαι καυτή». Ύστερα, την αγγίζει κάτω από το τραπέζι -εκτός πλάνου- περνώντας το χέρι του κάτω από το φόρεμα της, ενώ ακούγεται να λέει «άσε με να δοκιμάσω ένα μικρό κομμάτι σου. Δώστο μου...»

Ο δικηγόρος του Γουάινστιν, Benjamin Brafman δήλωσε ότι η Thompson έκανε το βίντεο για να στηρίξει τη μήνυση που έχει κάνει στον πελάτη του για βιασμό με σκοπό να του αποσπάσει χρήματα και ότι, εάν δει κανείς το βίντεο στο σύνολο του και όχι αποσπασματικά, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κάτι ανάρμοστο, που έγινε με βία, αλλά πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, με φλερτ και από τις δύο πλευρές.