Βίντεο: Ο Τριντό, ο Μακρόν και ο Τζόνσον κάνουν πλάκα με τον Τραμπ

«Έβλεπες τα σαγόνια των μελών της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».
.
.
@PnPCBC

Καθώς ηγέτες και απεσταλμένοι χωρών βρίσκονταν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ την Τρίτη για τις τελετές υποδοχής της συνόδου του ΝΑΤΟ, κάμερα έπιασε τους πρωθυπουργούς του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζάστιν Τριντό και Μπόρις Τζόνσον, και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να συζητούν χαλαρά σε «πηγαδάκι», στο οποίο μετείχαν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε και η πριγκίπισσα Άννα.

Αποσπάσματα της κουβέντας τους κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ, καθώς φαίνονταν να σχολιάζουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ- χωρίς να τον κατονομάζουν, αλλά θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως αναφέρονταν σε αυτόν- κάνοντας πλάκα.

«Για αυτό άργησες;» ρωτά χαμογελώντας ο Τζόνσον τον Μακρόν στο βίντεο, που κοινοποιήθηκε πρώτα από το Canadian Broadcasting Corp.

Εκεί παρεμβαίνει ο Τριντό – ο οποίος, ως γνωστόν, δεν έχει και την καλύτερη των σχέσεων με τον Τραμπ- και λέει «άργησε επειδή κάνει μια συνέντευξη Τύπου 40 λεπτών εκτός προγράμματος» (“he takes a 40-minute press conference off the top”).

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Washington Post, μερικές ώρες πριν ο Τραμπ είχε μετατρέψει κάποιες υποτιθέμενες σύντομες συναντήσεις για φωτογραφίες σε «σόου», όπου συγκρούστηκε με τον Μακρόν και αποδοκίμασε τον Τριντό για τις αμυντικές δαπάνες του Καναδά σε σχέση με το ΝΑΤΟ.

Μετά από το σχόλιο του Τριντό, ο Μακρόν φαίνεται να απαντά ζωηρά, κάνοντας χειρονομίες- και ο Τριντό φαίνεται και ακούγεται αργότερα να λέει «έβλεπες τα σαγόνια της ομάδας του να πέφτουν στο πάτωμα».

Δημοφιλή