Βόρεια Ιρλανδία: YouTuber κατηγορείται για φόνο εγκύου, έστησε ψεύτικο live stream για άλλοθι

Η δολοφονία έγινε τη νύχτα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Brian Lawless - PA Images via Getty Images

Έχουν περάσει περισσότεροι από δύο μήνες από την άγρια δολοφονία της Ναταλί ΜακΝάλλι, 32 ετών, που έβγαλε εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η Ναταλί βρισκόταν μόνη στο σπίτι στις στις 18 Δεκεμβρίου του 2022. Ήταν 15 εβδομάδων έγκυος. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, οι αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα 32 ετών που της στέρησε τη ζωή.

Οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης έκαναν εδώ και καιρό έρευνες πόρτα πόρτα. Παρακολούθησαν περισσότερες από 4.000 ώρες υλικού από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας.

Όπως ισχυρίζονται οι εισαγγελείς της πολύκροτης δίκης ένας YouTuber κατηγορείται για το φόνο της ΜακΝάλλι. Μάλιστα, αυτό που περιπλέκει την υπόθεση είναι ότι χρησιμοποίησε το κανάλι του στην πλατφόρμα για κάλυψη, αφού έστησε ψεύτικο live stream για να έχει άλλοθι.

Peter Byrne - PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με τον Guardian, ο ύποπτος της υπόθεσης είναι ο Στέφεν ΜακΓκούλλαχ, ο οποίος κατηγορείται πως έστησε ένα live stream στο οποίο έπαιζε Grand Theft Auto: Vice City, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές. Αναλυτικότερα, την ίδια ώρα που το μαγνητοσκοπημένο βίντεο έπαιζε ως live stream, το οποίο κράτησε έξι ώρες, ο ΜακΓκούλλαχ μαχαίρωσε θανάσιμα την ΜακΝάλλι στο σπίτι της.

Ένας αστυνομικός ερευνητής αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι η τεχνική ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα πως το υλικό ήταν «προμαγνητοσκοπημένο». Μάλιστα, στο live stream ο ΜακΓκούλλαχ ισχυρίστηκε αρκετές φορές ότι το βίντεο ήταν ζωντανό, αλλά έλεγε ότι δεν μπορούσε να απαντάει στο ζωντανό chat λόγω ενός τεχνικού προβλήματος.

Brian Lawless - PA Images via Getty Images

Το Εθνικό Συμβούλιο Γυναικών διοργάνωσε μια συγκέντρωση στη μνήμη του 32χρονης στο Λούργκαν Πάρκ στις 28 Ιανουαρίου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για εγγύηση και ο YouTuber προφυλακίστηκε. Θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 24 Φεβρουαρίου.

Η δολοφονία - τη νύχτα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου - συγκλόνισε τη Βόρεια Ιρλανδία και προκάλεσε εκκλήσεις για περισσότερες προσπάθειες για την προστασία των γυναικών από βίαιες επιθέσεις.

Δημοφιλή