Βραζιλία: Μαθητής δημοτικού πήγε στην τουαλέτα του σχολείου και βρήκε μέσα πούμα

«Εκανε ″γκρρρ″ και η καρδιά μου κόντεψε να σταματήσει» περιέγραψε ο ίδιος. Το βίντεο δικαιολογεί την τρομάρα που πήρε.
.
.
Πυροσβεστική Minas Gerais

Το σχολείο πολλές φορές επιφυλάσσει διάφορες προκλήσεις για τους μαθητές, αλλά αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ένα μικρό αγόρι στη Βραζιλία ξεπερνά κατά πολύ τον τρόμο των εξετάσεων ή ακόμη χειρότερα ενός απροειδοποίητου διαγωνίσματος.

Στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών, ο ανυποψίαστος Ντέιβιντ Μιγκέλ θέλησε να επισκεφτεί την τουαλέτα του σχολείου, προφανώς για να ξελαφρώσει (ή μήπως για να γλιτώσει λίγα λεπτά από το μάθημα;)

Σε κάθε περίπτωση, εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη -και με κοφτερά δόντια- έκπληξη: ένα πούμα, το οποίο άγνωστο πως είχε βρεθεί εντός του σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή Νόβα Λίμα.

«Εκανε ″γκρρρ″ και η καρδιά μου κόντεψε να σταματήσει», είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κατατρομαγμένος νεαρός. «Ετρεμα σαν το ψάρι μόλις το είδα» ομολόγησε με την παιδική του ειλικρίνεια.

Στο σημείο κλήθηκαν κτηνίατροι και αρμόδιοι περιβαλλοντικοί υπάλληλοι, που αρχικά «αποκοίμισαν» το αιλουροειδές με ένα ηρεμιστικό βέλος και στη συνέχεια το απελευθέρωσαν πίσω στη φύση

Ο κτηνίατρος Μάρκος Μουράο, ο οποίος συμμετείχε στη διάσωση, προειδοποίησε ότι περισσότερα άγρια ​​ζώα έρχονται στις αστικές περιοχές λόγω της αποψίλωσης των δασών.

«Γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης αποψίλωσης των δασών, των μεγάλων δασικών πυρκαγιών και της καταστροφής του φυσικού οικοτόπου αυτών των ζώων. Πάνω στη φυγή τους, καταλήγουν να περνούν σε πόλεις» εξήγησε.