Βρετανία: Υποψήφια «Μις Χίτλερ» φυλακίστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική οργάνωση

Η εν λόγω οργάνωση έχει χαρακτηριστεί ως «άγρια ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική».
Jacob King - PA Images via Getty Images

Μια νεαρή γυναίκα που συμμετείχε σε ακροδεξιό διαγωνισμό ομορφιάς για τον τίτλο της «Μις Χίτλερ» φυλακίστηκε μαζί με τον σύντροφό της στο Ηνωμένο Βασίλειο για συμμετοχή στην παράνομη ακροδεξιά νεοναζιστική οργάνωση National Action (Εθνική Δράση).

Η Αλις Κάτερ, 24 ετών, και ο Μάρκ Τζόουνς, 25 ετών, καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, μαζί με τον 24χρονο Γκάρι Τζακ και τον 19χρονο Κόνορ Σκόθερν σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας του West Midlands.

Η Αλις Κάτερ, 24 ετών.
Η Αλις Κάτερ, 24 ετών.
West Midlands Police
Ο Μάρκ Τζόουνς, 25 ετών.
Ο Μάρκ Τζόουνς, 25 ετών.
West Midlands Police

Η Εθνική Δράση έγινε η πρώτη ακροδεξιά ομάδα που απαγορεύτηκε βάσει της τρομοκρατικής νομοθεσίας της Βρετανίας τον Δεκέμβριο του 2016. Στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έγκλημα να είσαι μέλος της οργάνωσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ως «άγρια ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική».

Aaron Chown - PA Images via Getty Images

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις καταδικασθέντες έγιναν μέλη της νεοναζιστικής ομάδας και είχαν τακτικά συναντήσεις, μοιράζονταν την ακραία ιδεολογία τους και να παρακολουθούσαν σχετικές διαδηλώσεις.

Οταν η οργάνωση απαγορεύτηκε, η αστυνομία παρατήρησε ότι η ομάδα πραγματοποιούσε μυστικές συναντήσεις για να συζητήσει τα σχέδια της για ένα φυλετικό πόλεμο, στρατολογούσε νέα μέλη και διαμοιραζόταν σοκαριστικές εικόνες με τις οποίες κορόιδευαν το Ολοκαύτωμα και δόξαζαν τον Χίτλερ.

Η Κάτερ και ο σύντροφός της καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τρία και πεντέμισι χρόνια αντίστοιχα, ενώ ο Τζακ καταδικάστηκε σε ποινή 4,5 ετών, και ο Σκόθερν 18 μηνών, ανέφερε η αστυνομία.

Ενας άλλος άνδρας, ο Ντάνιελ Γουόρντ ομολόγησε την ενοχή του σε προηγούμενη δικαστική ακρόαση και φυλακίστηκε για τρία χρόνια τον περασμένο Ιούλιο.

West Midlands Police

Η Κάτερ, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Χίτλερ» ως «Μις Μπούχενβαλντ» - χρησιμοποιώντας αυτό το ψευδώνυμο από το ομώνυμο στρατόπεδο συγκέντρωσης - αρνήθηκε ότι είναι μέλος της ομάδας, παρά το γεγονός ότι παρευρέθηκε σε συγκεντρώσεις με πανό που ανέγραφαν «Ο Χίτλερ είχε δίκιο».

Δημοφιλή