ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2019 17:42 EEST | Updated 16/05/2019 17:51 EEST

Ο Μπόρις Τζόνσον διεκδικεί το χρίσμα των Συντηρητικών

Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών είχε αρνηθεί την υποψηφιότητα το 2016.

zz/Dennis Van Tine/STAR MAX/IPx

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Πέμπτη 16 Μαϊου πως θα είναι υποψήφιος για την αρχηγεία του κόμματος των Συντηρητικών, όταν η σημερινή αρχηγός και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέη παραιτηθεί από το αξίωμα της.

«Φυσικά και θα είμαι υποψήφιος», δήλωσε από την πόλη του Μάντσεστερ ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είχε αρνηθεί την υποψηφιότητα το 2016 και μάλιστα παραιτήθηκε το καλοκαίρι του 2018, από υπουργός των Εξωτερικών καθώς διαφώνησε με τους χειρισμούς της Μέη στο θέμα του Brexit.

Η Τερέζα Μέη βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση από τους βουλευτές της προκειμένου να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της. Την Πέμπτη 16 Μαϊου, η Μέη συναντήθηκε με τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής για περίπου μιάμιση ώρα στο γραφείο της στην βουλή των Κοινοτήτων. Μετά την συνάντηση αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των μελών της εκτελεστικής επιτροπής., προκειμένου να εξετάσουν τα επόμενα βήματα τους.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής αναμένεται να συζητήσουν κατά πόσον θα υπάρξουν αλλαγές στους κανόνες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, ούτως ώστε να γίνει η εκλογή το συντομότερο δυνατό, καθώς σύμφωνα με τον υπάρχων κανονισμό του κόμματος, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, προβλέπεται πως μεγάλος θα είναι ο αριθμός των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος των Συντηρητικών.

Πηγή: HuffPost UK

Sponsored Post