ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2019 18:26 EET | Updated 18/12/2019 18:41 EET

Βρετανία: Οι γυναίκες βουλευτές που ορκίστηκαν με τα μωρά τους αγκαλιά

Και επικροτήθηκαν γι' αυτό.

Instagram

Λένε πως ο ρόλος της μητρότητας είναι ο πιο δύσκολος και παράλληλα ο πιο γλυκός σε αυτό τον κόσμο. Η βουλευτής των Εργατικών, Στέλλα Κρίζι, το απέδειξε έμπρακτα την Τετάρτη στο Κοινοβούλιο της Βρετανίας, όταν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη ορκωμοσία με το μωρό της στον μάρσιπο.

Η γυναίκα ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στο instagram. H Kρίζι, κρατώντας στα χέρια της την μικρή της κόρη, δήλωσε πως έπρεπε να εμφανιστεί κανονικά στη Βουλή και φυσικά να μην αφήσει το παιδί της.

Η γυναίκα που είναι 42 ετών, είναι η πρώτη βουλευτής στην ιστορία που κατάφερε να λάβει την άδεια μητρότητας για έξι μήνες.

Η βουλευτής έγραψε την Τετάρτη στο twitter: «Σύμφωνα με την τρέχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία, σήμερα έπρεπε να δώσω το παρών στη Βουλή για να μπορέσω να αποκτήσω άδεια μητρότητας».

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επαίνεσαν την γυναίκα χαρακτηρίζοντας την τον «απόλυτο μύθο». «Καταπληκτικό να βλέπουμε κάτι τέτοιο στο Κοινοβούλιο», είπαν άλλοι.

Στο μεταξύ το περιστατικό λαμβάνει χώρα μόλις μία εβδομάδα αφότου η γυναίκα εμφανίστηκε σε συνέντευξή της στο Sky News με το παιδί της πάλι αγκαλιά.

Ένας χρήστης του Twitter τότε είχε γράψει: «Προσπαθώντας να αναζητήσω κάτι θετικό σε αυτή την τόσο δύσκολη νύχτα, σκέφτομαι μόνο την Στέλλα. Είναι μια βασίλισσα και ένας βράχος που στέκεται εκεί παράδειγμα προς όλους μας».

Ένας άλλος έσπευσε να τονίσει: «Δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα από το να βλέπεις μια μητέρα να κρατά το παιδί της αγκαλιά και να είναι και επαγγελματίας».

Η βουλευτής, που έχει στοχοποιηθεί από ομάδες που είναι αντίθετες με τις αμβλώσεις, δήλωσε τον Νοέμβριο πως έχει δεχτεί συγκεκριμένες επιθέσεις που σίγουρα ήταν στοχευμένες.

Με το μωρό της αγκαλιά πέρασε το κατώφλι της Βουλής και η Κέμι Μπάντενοχ. Η 39χρονη από το κόμμα των Συντηρητικών γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά μεγάλωσε στη Νιγηρία προτού επιστρέψει στο Λονδίνο σε ηλικία 16 ετών. 


(Με πληροφορίες από Standard)