Βρετανία: Ποινική δίωξη στον Κέβιν Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις κατά τριών ανδρών

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός είχε κατηγορηθεί για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης εναντίον των ανδρών.
via Associated Press

Η βρετανική εισαγγελική υπηρεσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι κατηγορήθηκε για μια σειρά σεξουαλικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών ανδρών, μετά από έρευνα της αστυνομίας στο Λονδίνο.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορήθηκε για τέσσερις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των ανδρών, ανέφερε σε δήλωσή της η Ρόζμερι Εϊνσλι, επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Εγκλημάτων της CPS.

“Του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν μετά από επανεξέταση των στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνάς της”.

Τον Νοέμβριο του 2017, το θέατρο Old Vic του Λονδίνου ανέφερε ότι είχε έλαβε 20 ξεχωριστές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον Σπέισι από 20 άνδρες που ήρθαν σε επαφή μαζί του στο θέατρο ή σε σχέση με αυτό μεταξύ 1995 και 2013.

Ο Σπέισι, κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ, απομακρύνθηκε από την τηλεοπτική σειρά “House of Cards” και από την ταινία ”Όλα τα χρήματα στον κόσμο” αφού ήρθαν στο φως οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο 62χρονος, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Α′ Ανδρικού Ρόλου στην ταινία “American Beauty” και β′ ανδρικού ρόλου στο “The Usual Suspects”, έχει αρνηθεί στο παρελθόν όλες τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Ρομπέρτο ​​Καβάζος, ένας ηθοποιός που εργάστηκε στο Old Vic, όπου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής μεταξύ 2004 και 2015, είπε ότι το 2017 είχε συναντήσεις με τον σταρ του Χόλιγουντ εκείνη την εποχή «που πλησιάζαν σε αυτό που θα μπορούσατε να ονομάσετε παρενόχληση».